Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Medical > Ia durerea cu mana!

Ia durerea cu mana!

Auriculoterapia sau reflexologia lobului urechii este o terapie alternativa care se bazeaza pe aceeasi teorie conform careia urechea reprezinta o harta a intregului organism. Masajul urechii este folosit mai ales pentru detoxifierea organismului si vindecarea dependentei de droguri.

Iata cateva miscari simple, care te vor ajuta sa te energizezi, sa scapi de o durere suparatoare sau sa-ti imbunatatesti atentia.

Pas 1: Strange urechea

Miscarea aceasta este foarte indicata in momentul in care suferi din cauza circulatiei sanguine proaste. Strange urechea asa cum vezi in imaginea alaturata si repeta operatiunea de cate 30 de ori. Fa o pauza de cateva minute, apoi repeta miscarea.

Pas 2: Trage de lobul urechii in jos

Punctul de jos al lobului urechii corespunde ochilor, gatului si gurii. Daca suferi de dureri in aceste zone, daca te-a tras curentul sau ti-a amortit gatul, trage-te de lobul urechii de 30 de ori. Miscarea ajuta si la imbunatatirea memoriei, dar si a capacitatii de concentrare.

 

Pas 3: Maseaza urechea

Pentru aceasta miscare trebuie sa te folosesti de degetul aratator si de cel mijlociu. Prinde lobul urechii intre cele doua degete si maseaza-l usor vreme de 1 minut. Fa o pauza de cateva minute si repeta inca o data operatiunea. Exercitiul te ajuta sa te energizezi, dar inlatura si starea de nervozitate si iritatie.

Pas 4: Trage-te de ureche

Daca suferi de alergie, e bine sa stii ca un astfel de exercitiu, repetat de mai multe ori, te poate ajuta sa iti faci viata mai usoara.
Foloseste degetul mare si degetul aratator si trage-te usor de ureche. Repeta miscarea de cateva ori.

Pas 5: Preseaza urechea

Foloseste pentru aceasta miscare degetul mare si cel aratator. Prinde lobul urechii si preseaza-l intre cele doua degete de 30 de ori. Fa o pauza de cateva minute si mai repeta o data. Este un exercitiu indicat in cazul problemelor gastrice. Este bun mai ales in caz de indigestie.

 

Comments

comments

Leave a Reply