Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Nutritie > Kiwi combate oboseala

Kiwi combate oboseala

Kiwi este unul din cele mai complete si complexe fructe. Este si foarte gustos. In plus, este dovedit ca persoanele care consuma in fiecare zi doua fructe de kiwi s-au simtit in mod semnificativ mai putin obosite si mult mai in forma, din punct de vedere psihic decat cei care nu au mancat.

Kiwi, fructul ideal este originar din China, dar in prezent se cultiva pe arii intinse in toata lumea din America, pana in Noua Zeelanda. Kiwi este o sursa exceptionala de minerale si fibre. Este dulce, astfel ca satisface nevoie de dulce inclusiv in cursul dietelor, dar fara riscul ca planul caloriilor zilnice sa fie dat peste cap. In ciuda gustului dulce foarte pronuntat, kiwi are doar 47 de calorii in 100 de grame ceea ce este foarte putin, mai ales daca raportam la beneficiile pe care le aduce.

Kiwi este o pretioasa sursa de vitamine A, B, C si E. Aceasta il face ideal la micul dejun, mai ales ca asigura si un suport energetic foarte sanatos pentru activitatile din prima parte a zilei. De notat este faptul ca kiwi contine mai multe vitamina C decat citricele, plus o doza masiva de zinc, combinatie perfecta pentru sustinerea imunitatii.

Iata principalele beneficii ale fructului de kiwihttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2014/06/10/539637.jpg

Combinatia de vitamine si minerale – si in mod special magneziu foarte usor asimilabil, care exista in fructele de kiwi au un efect special asupra organismului care se manifesta prin sustinerea tonusului psihic si implicit prin combaterea si ameliorarea simptomatologiei in depresie.

Este dovedit ca fructul de kiwi contine enzime care au capacitatea de a elimina toxinele din colon, prevenind astfel aparitia cancerului.

Copiii care sufera de astm au rezultate excelente in scaderea semnelor bolii atunci cand consuma in mod regulat kiwi.

Cum alegi fructul de kiwi perfect

Strange-l usor intre degetul mare si cel aratator si daca fructul este putin moale, atunci este copt si se afla la maturitate. Daca este tare, inseamna ca nu este copt, iar daca este prea moale, atunci este trecut.

Cel mai bine este sa cumperi kiwi necopt, ca sa-l poti consuma in momentul optim. Il poti coace acasa la temperatura camerei 2-4 zile. Este important sa stea intr-un loc ferit de lumina sau de surse de caldura. Daca vrei sa grabesti coacerea pune fructul de kiwi intr-o punga de hartie, tot la temperatura camerei, alaturi de o banana, o para sau de un mar.

Un sfat: cumpara kiwi din recolte eco si mananca-l cu tot cu coaja, dupa ce il speli foarte bine. (O.I)

 


Lasă un răspuns

Sus