Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Nutritie > Lapte cu cacao – o bautura miraculoasa

Lapte cu cacao – o bautura miraculoasa

O ceaşcă de lapte cu cacao are multiple beneficii pentru sănătate, printre altele fiind capabilă să stimuleze și să îmbunătățească memoria.

Combinația dintre lapte și cacao determină generarea unor compuşi chimici care protejează creierul contra demenţei, se arată într-un studiu publicat recent în ediţia online a revistei Nature Neuroscience.

Studiul a descoperit, de asemenea, faptul că un ingredient cheie din ciocolată ar putea inversa declinul memoriei, declanşat de procesul de îmbătrânire. Noul studiu a arătat cu această ocazie că antioxidanţii din cacao – denumiţi flavanoli din cacao dietetică – au capacitatea de a îmbunătăţi memorie persoanelor de vârsta a treia, în mod special și, în general, a tuturor celor care beau cacao sau lapte cu cacao.

Studiul este una dintre primele dovezi certe care arată că stimularea memoriei și declinul memoriei poate fi influențată de alimente.

O ceașcă cu lapte cu cacao, dimineața este soluția perfectă, fiind un stimulent complet pentru organism și un beneficiu ăe termen lung pentru sănătatea generală. Totul cu precizarea că este ideal dacă combinația dintre lapte și cacao este consumată cu cât mai puțin zahăr, sau fărp zahară. O bună soluție pentru îndulcire, mai ales în dieta copiilor este mierea de albine. Combinața ideală parte să fie cea dintre lapte degresat, cacao cu o concentrație cît mai mare de grăsimi și miere polifloră.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: FreeDigitalPhotos

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus