Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > Laptele, o băutură de nota 10

Laptele, o băutură de nota 10

Laptele este, în ciuda tuturor ostilităților, o băutură excelentă. Dacă poți consuma lapte bio, din surse perfect sigure astfel încât să-l poți bea crud este cu atât mai bine.

Laptele este ideal pentru cei care fac efort fizic şi intelectual. Răcoritor, uleios şi hrănitor, laptele aduce proteine esențiale şi vindecă bolile stomacului. Substanţele minerale, enzimele şi proteinele care se găsesc în lapte ajută la formarea factorilor de apărare a organismului împotriva diferiţilor microbi.

Laptele crud are efect diuretic, curăţă  rinichii şi tractul urinar. De asemenea, laptele fortifică şi redă strălucirea pielii, înlătură senzaţia de arsură a palmelor, picioarelor şi ochilor, curăţă sângele, activează digestia şi acţionează ca un tonic.

De aceea, laptele crud (de capră, oaie, bivoliţă sau vacă) este un aliment ideal pentru oamenii bolnavi. El restabileşte starea de sănătate şi ne ajută să trăim mai mult. Îmbătrânirea prematură poate fi prevenită dacă introducem laptele în alimentaţia noastră zilnică, ajutând astfel corpul să se regenereze de la sine.

Medicina tradiţională recomandă cura de lapte în următoarele afecţiuni: ulcer gastric şi duodenal, hiperaciditate, febră, constipaţie cronică, boli ale rinichilor şi vezicii urinare, dureri de cap, nevroze, depresii, umflarea mâinilor şi picioarelor, obezitate.

Pentru cei care nu pot bea lapte crud simplu, din diferite motive – gust, miros, o excelentă soluție este combinarea laptelui crud, proaspăt, încălzit uşor, în proporţii egale, cu ceai de mentă, muşetel, salvie sau lemnul domnului. Se mai poate adăuga şi o linguriţă de miere de albine. Laptele se poate combina foarte bine cu  ceai de salcâm, de sânziene. Evită să-l combini cu ceaiuri acrișoare pentru că se poate tăia.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Lasă un răspuns