
Leacuri naturale pentru gat – Gâtul cu probleme este o constantă în perioada rece a anului. Pentru acest gen de probleme există o alternativă la medicamente: leacuri naturiste pentru gât. Toate acestea sunt eficiente, sunt naturale şi nu au nici un fel de efecte secundare.
Cele mai des întâlnite simptome ale unui gât ititat sunt senzaţia de usturime, senzaţia că te gâdilă ceva, durerea şi dificultăţi de înghiţire. De cele mai multe cori este vorba despre o afecţiune virală, dar aceste leacuri naturale pentru gât sunt eficiente în bună măsură şi dacă este vorba despre o bacterie sau chiar o reacţie alergică.
Apa sărată. Acesta este cel mai vechi şi unul din cele mai eficiente leacuri naturale pentru gât. Ia un pahar cu apă peste care adaugi jumătate de lingurită cu sare şi amestecă-le bine. Cu acest amestec fă gargară de 3-4 ori pe zi, în special înainte să te culci. Apa sărată acţionează ca un antiseptic, ajută la înlăturarea excesului de flegmă de pe membrana mucoasă. Apa sărată mai ameliorează şi durerile în gât. Poţi înlocui sarea cu bicarbonat de sodiu. Efectul este mult mai intens.
Mierea. Acest produs este cunoscut pentru proprietăţile sale antibacteriene. Amestecă o lingură de miere, puţin piper şi câteva picături de suc de ghimbir. Adaugă o ceaşcă de apă caldă şi bea acest amestec cu înghiţituri mici. Mixtura îţi va mai uşura durerile şi înflamaţia din gât. Un alt mix îl poţi face dintr-o linguriţă cu miere pusă într-o cănuţă cu apă caldă sau ceai verde.
Ceaiurile din plante. Dacă alegi planta potrivită acestea pot să fie foarte eficiente în combaterea afecţiunilor de sezon şi pot să fie tratamente şi leacuri naturiste pentru gât. Frunzele pentru ceai verde, de ceai negru şi de ceai alb conţin anumiţi antioxidanţi esenţiali care ajută sistemului imunitar. Ceaiul de mişetel este foarte bun, dar şi cel de cătină şi măceşe. Adaugă o linguriţă de miere şi bea mereu ceaiurile călduţe, niciodată fierbinţi!
Supa de pui. Fă o supă concentrată din pulpe de pui. Adauga ceapa multă şi morcovi. Pune sare, poate chiar ceva mai multă decât în mod normal. Cheia din ecuaţie este sarea din supă care în combinaţie cu zeama plină de enzime îţi dă energie şi combate infecţia.
Lămâia. Acesta este unul din cele mai bune leacuri naturale pentru gât şi este un remediu eficient datorită proprietăţilor sale antimicrobiene. Vitamina C din lămâie ajută sistemului imunitar. Poţi tăia o lămâie pe jumătate, presară pe ea puţină sare şi linge ca pe îngheţată. De asemenea, mai poţi consuma apă călduţă în care ai pus zeama de la o lămâie. Poţi adăuga şi o lingură de miere dacă doreşti. În locul lămâii poţi folosi şi alte citrice.
Scorţişoara. Un alt remediu eficient şi unul din cele mai bune leacuri pentru gât cu puternic efect antibacterian este scorţişoara. Pune două ceşti de apă cu o bucăţică de băţ de scorţişoară, adaugă boabe de piper negru, şi pune totul amestecat la fiert pentru cinci minute. Bea ceaiul călduţ cu miere. Scorţişoara este şi un bun antiinflamator şi îţi va mai elibera gâtul. Potrivit de luat mai este şi uleiul de scorţişoară cu miere, luat de două ori pe zi.
Salvia şi echinaceea sunt doua din cele mai bune leacuri naturale pentru gât şi un aliat pentru sistemul imunitar, mai ales când este vorba despre răceală şi gripă. Efectul este similar cu al unui anestezic.
Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com