Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Leacuri pentru inima

Leacuri pentru inima

Colesterolul este vinovatul principal pentru creșterea incidenței afecțiunilor cardiovasculare. Acesta se depune pe vasele de sânge, îngreunează circulația și, astfel, încetinește fluxul sangvin către și dinspre cord.  Ai grijă de inima ta!

Oalimentație care abundă în dulciuri și grăsimi saturate de origine animală (carne, lactate), alcool și produse procesate pline de grăsimi trans sufocă inima prin creșterea colesterolului rău. Îți propunem patru cure pentru a preveni și atenua afecțiunile cardiace.

Cura cu usturoi

Compușii usturoiului fac din el un adevărat medicament natural, un aliat redutabil în tratarea colesterolului ridicat și trigliceridelor, bolilor cardiovasculare și hipertensiunii. Hidrogenul sulfurat produs de usturoi în organism relaxează vasele de sânge și, astfel, îmbunătățește presiunea sângelui și activitatea inimii. Bea zece zile pe lună, în fiecare di-mineață, pe stomacul gol, un suc din doi morcovi, doi căței de usturoi și o rădăcină de pătrunjel. Îți vei îmbunătăți rapid circulația sangvină.

Cura cu orz verde

Sucul proaspăt are o valoare terapeutică aproape miraculoasă: curăță și regenerează sângele, drenează ficatul, combate bolile de inimă, reface cordul după infarct. Spală cu apă rece 50-100 de grame de orz. Pune într-un vas și acoperă cu apă. Acoperă cu un șervețel și lasă într-un loc cald până când încolțește. Apoi lasă descoperit până când crește 15-20 cm (se crede că în acest stadiu planta conține cele mai bune resurse nutritive necesare organismului). Taie rădăcinile, spală bine, toacă mărunt și pune într-un storcător de fructe. Bea sucul obținut de trei ori pe zi, înainte de mese, câte 50 ml, amestecat cu 150 ml de apă.

Cura cu varză

Este considerată cel mai eficient și la îndemână remediu, folosit de secole în numeroase afecțiuni. Există dovezi că romanii foloseau varza pentru tratarea tuturor bolilor. În bolile de inimă, poate fi consumată ca atare sau sub formă de suc. Bea în fiecare dimineață, pe stomacul gol, un suc din țelină, varză și mere în părți egale. Acest cocteil tonic scade colesterolul și revigorează. De asemenea, aplicările locale cu frunze de varză (strivite și ținute câteva ore) descongestionează și restabilesc circulația.

Cura cu propolis

Acest produs apicol este apreciat din Antichitate pentru bogăția sa de microelemente – fier, zinc, cupru, mangan, calciu, siliciu, bariu –, fără de care organismul nu și-ar putea desfășura optim procesele, fiind recomandat sub formă de preparat (tinctură, unguent, pastile) în numeroase boli. Compușii lui au acțiune vasodilatatoare, reduc colesterolul și sporesc elasticitatea vaselor sangvine periferice. În hipertensiune și ateroscleroză, sunt recomandate dimineața, pe stomacul gol, câte 30 de picături de tinctură în concentrație 20-30%. În cardiopatia ischemică şi angină pectorală, cu aritmii şi insuficienţă cardiacă, ia câte 10 picături de 2-3 ori pe zi, după mese, 15 zile pe lună.

âArticol preluat din revista Femeia de Azi, nr.42/23.10.2014

Autor: Lidia Năstase

Sursa foto:  Fotolia

Comments

comments

Lasă un răspuns