Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Nutritie > Legumele cu cele mai putine calorii

Legumele cu cele mai putine calorii

Căutăm alimente cu puține calorii pentru că de regulă acestea sunt ideale în cursul dietelor, sunt bogate în substanțe nutritive și pot fi mâncte în orice cantitate, tocmai datorită numărului mici de calorii. În topul legumelor cu cele mai puține calorii se află șelina, castraveții și salata. Află câteva amanunte mai puțin știute despre toate acestea și consumă-le mereu cu încredere.

Țelină – Frunzele de țelină pot oferi doar 1,6% din necesarul zilnic de calciu și 2% din cel ce vitamină C. Are în compoziție și vitamină K, iar în combinație cu morcovi, care sunt plini de beta-caroten, rezultă o masă extrem de slabă. Frunzele de la o țelină au doar 6 calorii. Țelina este însă foarte băgată în fibre de calitate, în minerale prețioase și are un gust seducător, preparată sub formă de salată, piureruri, coaptă sau pur și simplu sub formă de bețișoare crocante cu sosuri slabe, dulci acrișoare sau picante.

Castraveții – Au foarte puține calorii, în jur de 16 într-un bol mediu. Castraveții nu sunt foarte bogați în nutrienți dar combinația de potasiu, magneziu și vitamină C îi face foarte utili în dietă. În plus au multă apă și sunt foarte bogați în fibre. Castraveții au antioxidanți, conținând tanine și flavonoide.

Salata verde – Este poate cea mai folosită legumă cu frunze verzi din curele de slăbire, dar asta nu înseamnă că nu este un aliment complex. Are vitamina A și C, fibre și alți elemenți nutritivi și bogăția nutritivă crește cu cât culoarea frunzelor este mai intensă, dar și la salata bio ori la cea crescută direct sub lumina soarelui, în pământ, nu în medii artificiale.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus