Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Nutritie > Magiunul de prune Topoloveni este gata de camara

Magiunul de prune Topoloveni este gata de camara

Datorita procedeului traditional de preparare (la abur, in cazane cu pereti dubli, sub temperatura controlata de maxim 68 de grade Celsius), Magiunul de prune Topoloveni a fost certificat de catre Institutul de Cercetari Alimentare (ICA) drept aliment functional (care consumat in mod curent contribuie la mentinerea starii optime de sanatate), intrucat are un continut bogat in fibre alimentare (25,32%) si substante naturale pectice (20,35%).

Domnul prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul ICA, recomanda Magiunul de prune Topoloveni ca pe un dulce sanatos, cu efecte benefice asupra sanatatii:

  • oaselor, fiind indicat copiilor, adolescentilor, femeilor pre – si postmenopauzale, barbatilor, batranilor, datorita continutului de bor (3,5mg/1000g) care previne aparitia osteoporozei, faciliteaza asimilarea calciului, magneziului si a vitaminei D, elemente foarte importante pentru sanatatea sistemului osos;
  • sistemului imunitar, prin cresterea rezistentei la infectiile virale si bacteriene;
  • sistemului nervos si muscular, datorita aportului natural ridicat de potasiu, magneziu, glucide naturale, antioxidanti;
  • are efect antistres, intareste mecanismele naturale de adaptare la stres si previne aparitia oboselii cronice;
  • stimuleaza procesele naturale de detoxifiere, previne imbatranirea precoce, are efect anti aging oferind stralucire si tinerete tenului;
  • este energizant general al organismului, prin furnizarea decombustibil gata de utilizat de catre creier, muschi, alte organe vitale;
  • previne aparitia diabetului de tip 2 (datorita indicelui glicemic scazut, 39/100 gr produs), a aterosclerozei, a bolilor cardiovasculare, a bolilor vasculare cerebrale, a unor tipuri de cancer (in special a cancerului de colon), a bolilor Parkinson si Alzheimer.


Lasă un răspuns

Sus