Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Alimentație și diete > Mancare sanatoasa intr-o economie nesanatoasa

Mancare sanatoasa intr-o economie nesanatoasa

In acelasi timp, sa nu uitam ca cele mai multe dintre alimentele mai ieftine – alimente cu amidon, zahar sau grasimi – sunt mai putin hranitoare decat fructele, legumele foarte bogate in proteine.

Exista totusi solutii pentru a manca sanatos si intr-o economie nesanatoasa, iar Dr. Luigi Gratton, Vice President Medical Affairs & Nutrition Education in cadrul Herbalife Ltd. si membru in “Programul de analiza a obezitatii ca factor de risc” derulat de Centrul pentru Nutritie Umana din cadrul Universitatii din Los Angeles (UCLA) ne dezvaluie trei solutii de baza pentru a ne mentine in forma.

Fii vegetarian pentru o saptamana. Combinand boabe de porumb, falose verde, mazare sau linte este o metoda ieftina de a include proteine in alimentatie. Adauga condimente pentru o aroma in plus. Prepara linte condimentata cu orez brun sau supa de fasole neagra picanta cu paine sau lipie din malai. Completeaza meniul cu salata sau fructe.

Fara fast-food. Un shake proteic cu lapte si fructe poate furniza mai multe elemente nutritive pentru mai putini bani, decat alegerile tip fast-food.

Provizii congelate. Fructele si legumele congelate sunt la fel de hranitoare ca si cele proaspete, sunt cazuri in care prin congelare sunt pastrati mai multi nutrienti pentru ca alimentele sunt procesate imediat dupa recoltare. Si este mult mai ieftin sa iti faci propriile provizii de legume si fructe congelate.

Nu lasa portofelul subtire sa iti ingroase talia. Cu un plan de-acasa, poti sa ai grija de buget la cumparaturi si in acelasi timp sa te intorci acasa cu alimente sanatoase.

 

Comments

comments

Leave a Reply