Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Medical > 3 simptome ale meteosensibilitatii

3 simptome ale meteosensibilitatii

 

Daca in perioada asta esti mai obosita si te simti fara vlaga, este semn ca schimbarile de temperatura, si mai ales trecerea de la cald la frig te afecteaza mai mult decat crezi. Iata care sunt principalele 3 simptome ale meteosensibilitatii, de care sa tii cont inainte sa dai fuga la doctor banuind ca suferi de altceva. Vrema ne influenteaza in mai mare masura decat crezi.

http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2013/10/02/fashion-autumn-girl.jpg1.Nu ai somn: Ocilatiile bruste de temperatura iti dau peste cap ritmul circadian, adica orarul somn-veghe, supranumit si ceasul intern al organismului. Astfel, ti se va face somn cand trebuie sa fii treaza si pe faza, adica la serviciu, si vei fi cuc atunci cand e cazul sa dormi. Iar lipsa odihnei deschide calea altor tulburari de sezon, precum starea de iritare si o tristete pe care nu o poti explica.

2.Esti irascibila: faptul ca nu te poti concentra la lucrurile importante de peste zi e tot semn ca nu treci prea bine prin schimbarile climatice. Te afli intr-o postura contradictorie – ai vrea sa ai mai multa energie, dar te simti mai epuizata ca niciodata, iar intreaga situatie te frustreaza. Daca nu e o alta suparare la mijloc, atunci relaxeaza-te – e o perioada de acomodare a organismului cu noile conditii.

3.Te simti deprimata: exista dovezi statistice in sprijinul starii tale. Care spun ca majoritatea oamenilor (si multe animalute sau chiar plante) trec printr-o perioada bulversanta cand conditiile meteo se schimba. Iar reactiile comportamentale sunt la fel de bulversante. Fie ca simti sa te ascunzi intr-un cotlon, fie ca iti vine sa te certi cu toata lumea, tot depresie sezoniera se numeste. Asa cum ii spune si numele, e o tulburare trecatoare!

 

Comments

comments

Lasă un răspuns