
Alimente care te tin departe de raceala – Un mar pe zi tine medicul la distanta, dar pentru a alunga raceala este nevoie de ceva in plus. Sunt multe alimente care te tin departe de raceala, si cum nimeni nu isi doreste sa raceasca, poti sa previi raceala … mancand. O alimentatie potrivita te-ar ajuta sa previi orice neplacere si sa te tii departe de medicamente, daca nu esti adeptul lor.
Ti-am facut o lista cu alimente care te tin departe de raceala
Varza – este una dintre cele mai sanatoase alimente fiind bogata in potasiu, vitaminele C, K si A, calciu, beta-caroten si luteina; are efecte benefice asupra sistemului imunitar, dar ajuta si la vindecarea vanatailor si a cearcanelor.
Usturoiul – are ca principala arma alicina (substanta din componenta lui), care previne complicatiile cauzate de raceli; consuma-l proaspat daca poti, deoarece prin fierbere isi pierde o parte din propritetati.

Ceapa rosie cruda – contine o substanta quercitina, ajuta la prevenirea scaderii imunitatii, fiind si un puternic antioxidant, antialergic si anticancerigen.
Broccoli – este plin de nutrienti care protejeaza sanatatea omului, fiind o sursa excelenta de vitamina A, B2, acid folic si vitamina C.
Afla care sunt si celelelte alimentele care te tin departe de raceala.
Supa de pui – supranumita si “penicilina naturala” este o adevarata sursa de vitamine avand o mare putere de vindecare a racelii datorita continutului bogat in legume.
Pestele – mananca somon si ton pentru ca sunt bogati in acizi grasi Omega 3, care reduc inflamatiile din corp.
Iaurtul – contine probiotice (bacteria bune), care ajuta organismul in lupta cu bolile.
Semintele de anason – au proprietati antibacteriene si ajuta la stoparea tusei si deblocarea cailor respiratorii.
Ciupercile – au un continut bogat in vitamina C, B si D care stimuleaza sistemul imunitar prin cresterea productiei de proteine antivirale.
Morcovii si cartofii dulci – contin beta-caroten, sunt anticancerigeni si sunt un aliat de nadejde impotriva racelii.
Rodiile – contin antioxidanti care ajuta in lupta cu radicalii liberi.
Citricele (lamaie, grapefruit, portocala) – sunt bogate in vitamina C, activeaza sistemul imunitar si distrug celulele cancerigene;
In paralele cu alimente care te tin departe de raceala evita:
- Prajeli – alimentele gatite la temperaturi inalte in diverse uleiuri si grasimi, pot emite substante toxice si daunatoare sistemului imunitar;
- Zahar – folosit excesiv poate reduce capacitatea de reactie a celulelor imunitare;
- Alimente care contin coloranti sintetici, indulcitori si arome (ele contribuie la cresterea sensibilitatii organismului la virusi).
Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com
Foarte bun articolul, multumesc mult pentru informatie!
Mi-a placut articolul, foarte bune sfaturile.
Foarte bune sfaturile. O să țin cont de ele. Mulțumesc.