Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Medical > Cum ne influenteaza sistemul nervos?

Cum ne influenteaza sistemul nervos?

Sistemul nervos este responsabil pentru coordonarea tuturor activitatilor organismului. Controleaza nu numai mentinerea functiilor normale, ci si capacitatea organismului de a face fata situatiilor de urgenta mai ales atunci cand nu este in alerta sau pregatit pentru asta.

Acesta are trei funcții generale: o functie senzoriala, una interpretativa si cealalalta motorica.
Sistemul colecteaza informatii din interiorul corpului, dar si din mediul exterior. Nervii transporta apoi informatiile catre sistemul nervos central, iar apoi informatiile senzoriale aduse la acel nivel sunt procesate si interpretate. Motoarele nervoase transmit informatii din sistemul nervos central catre muschii si glandele corpului.

Ce trebuie sa stii despre actiunile la care este supus acest sistem si cum il poti ajuta?

Suntem ceea ce gandim, asadar totalitatea mesajelor care calatoresc de la un neuron la altul, se deplasează printr-o sinapsa. Pentru fiecare exista o substanta chimica numita neurotransmitator. La diferite parti ale corpului neurotransmitatorii specifici faciliteaza comunicarea, de exemplu dopamina (functia motorie), serotonina (starea de spirit) si endorfinele (analgezicele). Sensorii neuronilor poarta mesaje de la un receptor la creier. Creierul interpreteaza apoi mesajul, iar neuronii motori trimit apoi mesajul mai departe. Cand aceste sisteme se blocheaza si coordonatele se incurca in prea multa informatie sau false comenzi, este clar ca situatia necesita interventii de specialitate.

Stresul zilelelor noastre, sau boala acestui secol reuseste sa doboare chiar si cele mai antrenante psihice. Din pacate, el nu tine cont de mediul in care se instaleaza si prin totalitatea informatiilor si trairilor in deriva, ajunge sa creeze probleme serioase si posibile particularitati mai grave. Perioadele pe care le traversam sunt caracterizate de numeroase temeri, sentimente de incertitudini care adancesc constant acele situatii, aparent insurmontabile.

Studiile demonstreaza ca din ce mai multi oameni se confrunta cu tulburari ale sistemului nervos, pe diferite sectoare. Tot cercetarile pun la dispozitie, pe langa informatii bine documentate si intens analizate si specialisti care isi dedica ani la rand in tratarea afectiunilor reprezentative. Una dintre cele mai cunoscute recomandari pentru aceste dezechilibre, este tratamentul cu Xanax. Utilizat frecvent in ameliorarea simptomelor asociate diverselor afectiuni, acest medicament nu poate fi intrebuintat fara recomandarea medicului si mai ales fara stricta observatie. Acesta este cunoscut ca si deseori asociat ca si tratamentul anxietatii, tulburarilor de panica si compulsiv depresive, asadar un medicament car actioneaza asupra unor substante de la nivelul creierului.

Prin urmare, sanatatea sistemului nervos trebuie sa isi revendice drepturi egale cu a altor sisteme. Detoxifierea lui inseamna echilibru si fortificare sanatoasa, indiferent de problemele cu care luam contact in fiecare zi. Orice stire care ajunge sa fie procesata trebuie sa aiba toate elementele clare, asa incat ea sa fie procesata si redirectionata catre zona de interes. Anumite suplimente nutritive, masaje si complexe de vitamine cu minerale conlucreaza la intarirea sistemului nervos si isi aduc aportul reducand considerabil starile de anxietate.

La nivel general, se poate spune ca suntem influentati de totalitatea informatiilor inmagazinate de creierul nostru, deci este necesar ca ele sa aiba o structura clara si sa fie usor de apreciat, tocmai pentru a preveni situatii complicate si greu de suportat.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns