Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Medical > Cum se vindeca raceala intr-o zi

Cum se vindeca raceala intr-o zi

 

Atunci când apar primele simptome ale răcelii, unii apelează rapid la medicamente, alţii cred că singurul lucru pe care pot să-l facă este să stea în casă şi să se odihnească. Iată, însă, o alternativă pentru a învinge răceala în 24 de ore.

Iata cum arată programul astfel încât să vindeci răceala într-o zi!

Când te trezeşti dimineaţa simţindu-te groaznic din cauza răcelii, există mari şanse să nu vrei să te îndrepţi spre baie imediat. Dar, un duş fiebinte pare să fie chiar cea mai bună soluţie. Apa fierbinte va îndepărta senzaţia de frig, iar aburul va desfunda sinusurile. fă un duş fierbinte timp de 10 minute, şterge-te cu un prosop aspru frecţionându-te bine, apoi îmbracă-te gros. Bea un pahar cu apa sau un ceai cu multa lamâie.

Un mic dejun copios. Alimentele alese pentru meniul zilei sunt esenţiale în drumul spre recuperare. Este recomandat un suc de portocale, pentru aportul necesar de vitamina C, precum şi o porţie de cereale sau fructe de pădure uscate, bogate în antioxidanţi. Alte soluţii bune sunt: ouăle moi, carnea alba de pui sau peşte, un ceai de mentă sau un pahar mare cu apă. Dacă ai în casă mănâncă nuci, rosii şi unul-doi căţei de usturoi.

Baie de abur la faţă. Răceala este însoţită de cele mai multe ori de un nas înfundat sau, şi mai rău, de blocarea sinusurilor, ceea ce ar putea conduce la apariţia durerilor de cap. O baie de aburi cu diverse remedii naturale ajută foarte mult. În acest moment, putem apela şi la medicamente, precum paracetamol, aspirină sau sirop de tuse. Pune în apa ulei esential de eucalipt sau mentă.

O plimbare. S-ar putea să nu vrei să înfrunţi frigul de afară, dar o plimbare scurtă înainte de masa de prânz îţi poate îmbunătăţi starea de psihic şi întări sistemul imunitar. Nu te îngrijora că ţi-ar putea face mai rău. Îmbracă-te bine! Bea un ceai fierbinte cân ajungi acasă şi îmbracă-te în haine groase şi comode. Să-ţi fie cald la cap, picioare şi maini.

Un prânz sănătos. Este nevoie de un prânz sănătos, carnea slabă de pui şi o salată verde sau fasole verde, ori broccoli fiind o soluţie optimă. Proteinele ajută la întărirea sistemului imunitar, pentru ca organismul să poată răspunde la virus. Cei care renunţă la carne este posibil să se îmbolnăvească mai des şi răcelile să fie mai îndelungate.

Odihnă. Ceaiurile din plante şi lichidele fierbinţi ajută la fluidizarea mucozităţilor şi la eliminarea acestora. Un pahar de suc proaspăt de portocale nu va avea efect imediat, dar va creşte nivelul de vitamina C care este benefic pentru îmbunătăţirea imunităţii în timpul următoarelor zile. Bea un ceai şi dormi cel puţin două ore într-o cameră caldă şi întunecată. Bea apa când te trezeşti, fa un duş fierbinte şi îmbracă-te cu haine groase.

Mănâncă ceva picant. La cină se recomandă o mâncare picantă. Ingredientele precum ghimbir, usturoi sau ardei iute sunt recunoscute pentru proprietăţi antivirale şi antibacteriene, precum şi pentru capacitatea de a curăţa sinusurile. În plus, ar putea fi singurele alimente cărora să le simţi gustul.

Seara, o baie fierbinte. E bine să închei ziua cu o baie fierbinte, pentru a linişti muşchii încordaţi. Aburii ar putea fi lovitura fatală pentru răceală.

În pat la ora 10.00. Este important pentru organism să-şi reîncarce bateriile şi un somn bun te va ajuta să-ţi recapeţi puterile. Fără televizor! Bea un ceai de tei concentrat şi dormi!

A doua zi răceala este învinsă!

 

Comments

comments

Lasă un răspuns