Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Medical > Fond de necesitate pentru diminuarea presiunii asupra sistemului de sănătate

Fond de necesitate pentru diminuarea presiunii asupra sistemului de sănătate

Fundatia Inovatii Sociale Regina Maria a lansat Fondul de Necesitate pentru diminuarea presiunii asupra sistemul de sănătate și susținerea activității medicilor și asistentelor din cele două policlinici care sprijină bolnavii cronici din categorii vulnerabile.

Policlinica Sala Palatului si Policlinica Socială Baba Novac din București sunt deschise pentru pacientii cronici din categorii vulnerabile care au acum nevoie de spijinul nostru pentru a degreva spitalele care luptă cu epidemia COVID-19!

#FondDeNecesitate: RO70RZBR0000060012785673

SMS la 8844 cu text SOARTA pentru 2 euro/lunar

Fondurile vor fi folosite la susținerea imediată a bolnavilor din comunitățile vulnerabile și a acelora care aglomerează camerele de gardă din spitalele de stat sau Serviciul de Ambulanță pentru consultații care se pot face și în policlinici.

În Policlinica Socială Baba Novac, personalul medical va asigura pacienților neasigurați – bolnavi cronici sau în grad de risc – medicamente și tot ce este necesar din punct de vedere medical pentru minimum 2 luni, pentru a le limita cât mai mult deplasările, asigurându-se că toți aceștia sunt izolați, dar într-o stare generală de sănătate stabilă.

În același timp, personalul medical de aici va asigura suport telefonic și va dispune prezentarea lor la Policlinică numai în cazuri de urgență, cu alte simptomatologii decât cele respiratorii, pentru a evita apelarea nenecesară la ambulanță, prezentări la camera de gardă sau la secțiile de consultații în ambulatoriu ale spitalelor de stat.

În Policlinica Sala Palatului se oferă servicii medicale generale pentru vârstnici și toți bolnavii cronici care au nevoie de controale periodice obligatorii, în condiții de maximă precauție, cu risc minim de îmbolnăvire, oferind acestor pacienți posibilitatea de evitarea aglomerației din camerele de gardă ale spitalelor de stat si diminuand în mod direct presiunea pe sistemul medical de stat.

Tot aici se oferă triaj telefonic și sfaturi medicale telefonice gratuite pentru vârstnici și bolnavii cronici de către medicii de la Policlinica Sala Palatului pentru a limita deplasarea acestora în afara domiciliului.

Policlinica Socială Baba Novac

Str. Dristorului nr.81-88, Sector 3, București

Policlinica Sociala Sala Palatului

Str.Ion Câmpineanu nr.23, Sector 1, București

 

Text și foto: PR

Comments

comments

Lasă un răspuns