Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Medical > Importanta probioticelor

Importanta probioticelor

Despre importanta probioticelor stim cu totii cate ceva. Afla de la noi de ce sunt indispensabile!

Probioticele sunt fundamental necesare unui organism sanatos. Probioticele ajuta digestia, sustin imunitatea naturala a organsimului si contribuie la absorbtia nutrientilor, dar si a vitaminelor si mineralelor esentiale.

Oficial probioticele sunt microbi si bacterii. Traiesc in intestine, iar organismul uman nu poate functiona fara ele. Probioticele ajuta digestia, regleaza metabolismul, stimuleaza sistemul imunitar. Probioticele reprezinta o adevarata „jungla” care traieste in intestinele si, in total, cantaresc intre doua si trei kilograme.

Probioticele sunt vitale pentru metabolism, fara ele fiind imposibila absorbtia nutrientilor. Dereglarile la nivelul acestora reprezinta principala cauza a problemelor digestive, respectiv gazele, balonarea si constipatie. Probioticele „bolnave” inseamna risc crescut de diabet, boli de inima,  Alzheimer si tulburari de dispozitie.

Cum functioneaza probioticele? Mecanismul nu este inca pe deplin lamurit. Probioticele sunt soldatii din prima linie, distrug bacteriile de tip Salmonella, dar si virusurile. Probioticele produc vitamine. Printre ele vitamina K si cele din grupul B.

Echilibrul natural al probioticelor se poate strica foarte usor, iInsa refacerea lor este rapida, cu o dieta corecta. Consumul de fructe si legume favorizeaza dezvoltarea probioticelor, excelente in acest sens fiind fibrele insolubile.

Antibioticele distrug o treime din bacterii, in cursul unui tratament standard de cinci zile. Stresul, fumatul si alcoolul sunt asasini in masa ai probioticelor.

Surse de probiotice

Care sunt cele mai bune surse de probiotice? Lactatele fermentate, iaurtul, branza de vaci si kefirul, varza murata si in general toate alimentele fermentate natural. Alimentele fierte nu mai contin probiotice.

Suplimentele cu probiotice sunt utile? Dieta moderna contine prea putine alimente fermentate natural si prea multe alimente procesate. In aceste conditii suplimentele de probiotice sunt utile, cele mai bune fiind cele care contin Lactobacillus, Acidophilius si Bifidobacterium, in doze de cel putin 1 miliard de unitati formatoare de colonii – dupa cum este specificat pe etichetele acestora), intr-o singura doza.

Comments

comments

Lasă un răspuns