Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Medical > Leacuri babesti care fac rau

Leacuri babesti care fac rau

Din comoditate, convingere sau doar din obisnuinta, folosim adesea diverse leacuri „din batrani” sau deprinse in timp de la rude si cunostinte. Gandeste-te de doua ori inainte sa apelezi la:

Unt pentru arsuri

Atunci cand te arzi, ai face orice ca sa-ti calmezi durerea si sa previi formarea de basicute. Desi untul este un aliment pe care il ai mereu prin casa si il consideri cel mai la indemana remediu, nu apela la el in caz de arsuri. Are un usor efect de calmare, dar caldura coprului il face sa se topeasca si astfel creste riscul de infectie, mai ales ca nu este steril. Foloseste mai degraba miere sau un spray special de arsuri pe care il poti procura din farmacie si pe care e bine sa-l ai permanent in trusa cu medicamente.

Tratarea herpesului

Si pentru herpes, intelepciunea populara foloseste fel de fel de tehnici-minune, precum pasta de dinti, otetul sau lingura de lemn incinsa. Nu le folosi! Nu numai ca nu te scapa de herpes, dar pot provoca complicatii, ingreunand apoi diagnosticarea si vindecarea. Imediat cand erupe herpesul, aplica local un plasture sau o crema speciala pentru herpes.

Curatarea colonului

Din moment ce toxinele acumulate in colon duc la slabirea si imbolnavirea organismului, de ce sa nu le eliminam singuri? La asta se gandesc probabil persoanele care apeleaza la clisme cu apa si lamaie, cafea sau laxative si alte substante diverse menite sa curete colonul.

Ca urmare a acestor proceduri, peretii colonului pot fi lezati, pot surveni hemoragii, iar bacteriile ajung cu usurinta in contact cu mucoasa vaginala, provocand infectii. In plus, echilibrul natural al organismului este dat peste cap, cauzand deshidratare, anemii sau probleme mai grave.

Scobitul in urechi

Ceara care se formeaza in interiorul urechii are un rol important de protectie antibacteriana si, in plus, pastreaza PH-ul in limite normale. Secretata de organism in mod natural, ceara aduce multe avantaje, printre care protectia elasticitatii timpanului. Folosesti betigase pentru urechi zi de zi, in speranta ca astfel pastrezi o igiena perfecta? Ei bine, nu e indicat. Apeleaza la betisoarele cu vata doar o data pe saptamana si fara sa patrunzi cu ele in adancime. Atunci cand banuiesti ca ai un dop de ceara, du-te la medic si lasa-l pe el sa rezolve problema.

Traumatizarea pielii

Indiferent de metoda de epilare aleasa, unele fire de par se incapataneaza sa ramana sub piele. In timp, se inflameaza, devin inestetice si vrei sa le inlaturi cu orice pret. Nu folosi insa acul sau penseta! Iti traumatizezi piele, firele vor creste din nou si exista un risc important de infectare. Cel mai sigur este sa incerci sa previi cresterea intradermica a firelor de par prin peelinguri si utilizarea zilnica a unei lotiuni pentru corp.

Comments

comments

Lasă un răspuns