
Frustrarea dietelor de slabit interminabile te poate determina sa recurgi la metode ce promit scaderea drastica a apetitului si pierderea rapida in greutate. Promisiunile sunt, in multe cazuri, mincinoase, iar efectele nu sunt cele asteptate. In schimb, sanatatea ta are de suferit.
Iata motivele pentru care e recomandat sa renunti la folosirea pastilelor de slabit si sa devii adepta unui regim de viata sanatos:
Dau dependenta
Nici in cazul pastilelor de slabit aprobate si prescrise de medici nu este recomandat ca acestea sa se consume o perioada mai lunga de doi ani, caci organismul se obisnuieste cu ele si le cere, fara ca rezultatul (slabirea propriu-zisa) sa se observe.
Nu te slabesc
Daca inghiti pilule de slabit, celulita nu dispare peste noapte si talia nu se subtiaza cat ai clipi. Ele nu ard grasimile, ci doar te determina, o vreme, sa mananci mai putin. Daca regimul tau de viata nu se schimba, cu sau fara pastile, nu slabesti.
Iti strica dispozitia
Migrenele, starile de voma, palpitatiile si cresterea tensiunii arteriale sunt doar cateva dintre efectele secundare ale consumului de pastile pentru slabit. Te vei simti secatuita de energie, anxioasa si napadita de inexplicabile stari de tristete.
Deregleaza metabolismul
Dupa o perioada in care pierzi in greutate si crezi ca pastilele sunt adevarate minuni, ajungi la un plafon, moment din care nu mai pierzi nici un gram. Organismul devine tolerant cu ele, iar dupa asa-zisul tratament, exista riscul de a ajunge la un numar de kilograme mai mare decat inainte de administrarea lor.
Atentie!
-
Pilulele pentru slabit pot provoca infarct sau atac vascular cerebral, motiv pentru care comercializarea multora dintre ele a fost interzisa.