Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Medical > Peste 1.000 de femei au învățat să se autopalpeze

Peste 1.000 de femei au învățat să se autopalpeze

Peste 1.000 de femei au învățat să se autopalpeze în cadrul campaniei pentru sănătatea sânilor ”Are nevoie de tine. Vorbește cu EA!”

Peste 1.000 de femei au învățat cum să își autopalpeze sânii în mod corect, în perioada 7-20 octombrie. Acțiunea s-a desfășurat în cadrul campaniei ”Are nevoie de tine. Vorbește cu EA!”, susținută de Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) și Roche România, în centrul comercial Orhideea.

Studenți de la Facultatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” le-au învățat pe femei să se autopalpeze folosind mulaje anatomice speciale şi un clip video în care un medic specialist explică cum se face corect autopalparea sânilor.

Cu ajutorul acestor mulaje anatomice este mult mai uşor să le arătăm femeilor cum arată o modificare la nivelul sânului și ne bucurăm că această abordare a avut succes. spune Oana Matei, Group Medical Manager Roche România.

Pe parcursul celor două săptămâni ale campaniei am rămas impresionată de interesul deosebit al femeilor asupra sănătății lor. Cred ca aceste acţiuni de conştientizare sunt foarte utile şi mă bucur că am putut să iau parte la această campanie inedită.” spune Monica Anghel, studentă la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”.

Cancerul de sân este cel mai frecvent dintre toate tipurile de cancere la femei și reprezintă principala cauză de deces prin cancer la femeile europene, potrivit Societății Europene de Oncologie Medicală[1]. În România, peste 9.000 de femei sunt diagnosticate anual cu cancer de sân, respectiv o femeie la fiecare oră.[2]

[1] European Society for Medical Oncology, http://www.esmo.org/Guidelines/Breast-Cancer/Primary-Breast-Cancer

[2] International Agency for Research on Cancer, Globocan 2018,  https://gco.iarc.fr/

Comments

comments

Lasă un răspuns