Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Medical > Proiectul Ajutați Salvarea donează echipamente de protecție pentru ambulanțele din București

Proiectul Ajutați Salvarea donează echipamente de protecție pentru ambulanțele din București

Ajutați Salvarea, proiect lansat la finalul lunii martie de 2 bucureșteni, ambii lucrători la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov, strânge, din donații, fonduri, pe care apoi le folosește pentru achiziționarea de echipamente de protecție și substanțe biocide pentru corpul medical din teren.

În condițiile în care majoritatea donațiilor din această perioadă de pandemie de coronavirus merg către spitale, personalul de pe ambulanțe a rămas cu cota normală de echipament de protecție, acum depășită cu mult de excedentul de consum de echipament, declanșat de creșterea apelurilor la 112.

În ultima perioadă, cazurile care reclamă afecțiuni ale căilor respiratorii (fără ca acestea să fie asociate neapărat cu virusul SARS-CoV-2) au crescut cu peste 175%. Ambulanța rezolvă 80% din cazurile de Covid din regiunea București – Ilfov, iar consumul de echipamente de protecție (combinezoane + măști) este de peste 100 de bucăți/zi.

Fondurile strânse de proiectul Ajutati Salvarea, venite în special din donații individuale de la persoane fizice, dar și de la un sponsor corporate, au acoperit, până în acest moment, achiziționarea a 1200 de măști FFP2 și N95, 200 de combinezoane, 200 l dezinfectant de suprafețe, 80 l dezinfectant de mâini, 40 l soluție de nebulizare, 200 de viziere, dar și alimente. În plus, membrii Clubul Off-Road Adventure Romania au donat proiectului 149 de echipamente complete de protecție, adică 149 de combinezoane și 149 de perechi de ochelari de protecție și mănuși.

Toate echipamentele de protecție, achiziționate la prețurile normale, dinainte de declanșarea pandemiei de la un furnizor care a ales să rămână anonim, au fost deja livrate și sunt în utilizare. Până acum, proiectul a strâns peste 36.000 de lei, de la 163 de donatori individuali și o companie, suma medie donată de persoanele fizice fiind de 230 de lei.

Serviciul de Ambulanță București-Ilfov are în jur de 1500-1800 de solicitări într-o zi, rezolvate cu aproximativ 60 de echipaje, pentru care lucrează 800 de oameni în 4 ture.

La acest serviciu sunt înscriși în jur de 300 de voluntari, care fac gărzi de câte 12 ore, împreună cu echipajele. Voluntarii nu sunt în serviciu în această perioadă, pentru a fi protejați.

Ajutați Salvarea este un proiect înființat de Cristina Munteanu, asistent la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov, și Ștefan Mureșeanu, producător video, publicitar și voluntar la același serviciu de ambulanță.

INFORMAȚII DONAȚII:

Toate persoanele care pot ajuta, sunt rugate să doneze orice sumă în conturile de mai jos:

CRISTINA MUNTEANU

IBAN: RO77RZBR0000060018290782

Moneda: RON

Nume banca: Raiffeisen Bank

Cod Swift: RZBRROBU

Detalii tranzacție: DONAȚIE AMBULANȚĂ

REVOLUT: Victor Lupescu 0727276378

Persoanele juridice care vor să se alăture inițiativei sunt rugate să acceseze pagina de Facebook a proiectului sau să contacteze: Ștefan Mureșeanu – [email protected] – 0745440523.

Text și foto: PR

Comments

comments

Lasă un răspuns