Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Medical > Sfaturi care te ajută să alegi corect scaunul cu rotile electric

Sfaturi care te ajută să alegi corect scaunul cu rotile electric

 Contextul în care nu există dubii asupra faptului că este necesară achiziţionarea unui scaun cu rotile electric este însoţit şi de alte provocări, fiind esențial să se aleagă un model pentru stilul de viață al celui care îl va utiliza. Nu toate scaunele cu rotile sunt create la fel. Fiecare model de scaun rulant electric a fost proiectat pentru a se potrivi cel mai bine unei anumite situații.

Dintre toate modelele existente, se pot distinge două categorii: scaunele cu rotile electrice care nu sunt pliabile și scaunele cu rotile electrice pliabile. Acest articol aduce în atenţia cititorului criterii care permit alegerea corectă a unui scaun cu rotile electric, potrivit pentru persoanele cu mobilitate redusă.

Alegerea fotoliului rulant în funcţie de mediu

Un fotoliu rulant electric se alege în funcţie de mediul în care obişnuieşte să trăiască și deplaseze utilizatorul. Unele scaune cu rotile au fost concepute pentru a fi utilizate în primul rând pe drumuri off-road, cum ar fi nisipul sau drumuri forestiere neamenajate. Altele au fost concepute pentru a fi utilizate în mediul urban (și unele drumuri amenajate) cu trotuare joase, cu unele denivelări. Altele au fost concepute pentru a fi utilizate mai mult în interior, adică acasă sau în spaţii închise.

Cu câteva excepții, scaunele cu rotile electrice nepliabile sunt voluminoase din cauza dimensiunii roților. Scaunele cu rotile electrice pliabile sunt mai înguste. Aceste scaune  pliabile  sunt mai înguste si facilitează deplasarea în spații mici, cum ar fi magazinele sau acasă.

Caracteristici în funcţie de care se poate alege fotoliul rulant

Un fotoliu rulant electric poate fi înzestrat cu mai multe opțiuni. Aceste opțiuni permit adaptarea scaunului cu rotile la viața de zi cu zi cu un confort optim. De exemplu, există fotolii rulante echipate cu centuri specifice, un suport (potrivit pentru a se pune pe el o carte, o farfurie sau un pahar), o tetieră, suport pentru a agăța un baston etc. De asemenea, pot fi alese scaune rulante cu opțiuni electrice, cum ar fi spătarul electric (care permite înclinarea mai mare sau mai mică a spătarului). Astfel de opțiuni, în special cele electrice, adaugă multă greutate și complexitate scaunului.

Autonomia scaunului rulant electric

Autonomia scaunului cu rotile electric este un criteriu important în alegerea acestuia. Distanța medie pe care scaunul rulant o poate parcurge cu o încărcare completă, în funcție de teren și de viteza de deplasare, depinde de baterii. Un scaun cu rotile cu o baterie mai mare va putea parcurge distanțe mai mari, dar greutatea bateriilor va fi mai mare. Cu cât scaunul cu rotile are mai multe opțiuni electrice, cu atât bateriile se vor descărca mai repede.

În general, scaunele cu rotile electrice nepliabile și cu opțiuni, au baterii grele, în timp ce scaunele cu rotile electrice pliabile au baterii puțin mai mici și, prin urmare, mai ușoare. Astfel, scaunul rulant este mai ușor de ridicat atunci când este necesar.

Din magazinul online TesaMedical.ro pot fi cumpărate fotolii rulante performante, în funcţie de nevoi. Modelele propuse pot să contribuie semnificativ la bunăstarea vieţii celor care le utilizează.

Sursa Foto: Unsplash.com

 

Comments

comments

Lasă un răspuns