Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Medical > Secretele vaccinului COVID 19 pe care trebuie să le știe toată lumea

Secretele vaccinului COVID 19 pe care trebuie să le știe toată lumea

vaccin

Vaccinul COVID 19 are câteva secrete pe care este util ca toată lumea să le cunoască.

 1. Înainte de aprobare, acest vaccin, indiferent de producător, a fost evaluat după o serie de standarde comune, aplicate tuturor medicamentelor, de la alte vaccinuri, la banala aspirină sau la medicamentele destinate unor afecțiuni rare. Ceea ce este diferit pentru vaccinurile COVID-19 este că viteza de dezvoltare și aprobarea potențială au fost mult accelerate, fără a se face însă rabat de la principiile de bază. Viteza cu care s-a acționat este justificată de urgența de sănătate publică, în care ne aflăm.
 2. Un vaccin nu poate fi creat decât după ce este identificat agentul infecțios. Întrucât SARS-CoV-2 este un virus nou care nu fusese văzut până acum, dezvoltarea unui vaccin pentru a proteja împotriva COVID-19 a putut fi declașată doar odată ce virusul a apărut și structura sa genetică a fost analizată.
 3. Vaccinul a fost dezvoltarea plecând de la experienșele anterioare în realizarea vaccinurilor.
 4. Vaccinul COVID 19 conține o bucată din ARN-ul viral. Se numește ARN – mesager. După identificarea SARS în 2002 şi MERS în 2012, cercetătorii cunoşteau deja o proteină Spike tipică acestui gen de virus care are capacitatea de a declașa un răspuns imun împotriva coronavirusurilor. Cercetătorii cunoşteau deja mijloacele prin care ARN-ul mesager poate fi administrat, așa că a fost relativ simplu să aplice tehnologia pe virusul SARS-CoV-2.
 5. ARN mesager este o copie a ARN-ului viral, care nu are nici o posibilitate de a interacționa cu ARN-ul, sau ADN-ul uman. Este ca și cum ai încerca să amesteci apa cu uleiul.
 6. ARN mesager transporta doar informația. Ca și cum te-ai duce la examen cu o copiuță, cartea fiind în bibliotecă. Poți folosi informațiile din copiuță, dar niciodată nu vei ajunge să cunoști detaliile din carte. Exact așa funcționează și sitemul imunitar uman (una dintre cele mai inteligente și mai modelabile funcții ale organismului). Ca să provoace boala virusul trebuie să se lege de celulele umane prin 20 de proteine. Proteina Spike, conţinută în vaccinul ARN mesager, nu poate declanşa boala, dar va actva sistemul imunitar. Reacția imună pe care o provoacă duce la distrugerea infimei cantități de ARN mesajer care este administrată, astfel că serul vaccinal dispare.
 7.  Vaccinurile pe bază de ARN mesager pot fi dezvoltate într-un mod accelerat. Nu presupun procese costisitoare şi consumatoare de timp, precum cele convenţionale. Capacitatea ARN-ului mesager de a stimula răspunsul imun poate fi modificată pentru a asigura un profil de siguranţă cât mai bun.  ARN-ul mesager este eliminat prin procese celulare normale într-o perioadă scurtă de timp. În plus, prezintă avantaje din punct de vedere al siguranţei comparativ cu vaccinurile convenţionale, întrucât conţin exclusiv elementele necesare producerii proteinei faţă de care se generează răspunsul imun.
 8. Acest tip de vaccin nu produce infecți și nu influenţează informaţia genetică a persoanei vaccinate, pentru că nu poate interacţiona cu genomul uman ADN.
 9. Educarea sistemului imunitar este un proces continuu, care începe din timpul vieții intrauterine și continuă în timpul nașterii, și în primele luni de viață, când laptele matern funcționează ca un vaccin pentru copil. Sistemul imunitar se educă în mod natural la fiecare infecție virală, cu fiecare vaccin administrat.
 10. Sistemul ARN mesager este cel care poate sta la baza viitoarelor vaccinuri care să prevină maladi canceroase frecvente.
 11. Imunizarea apare la circa două săptămâni de la realizarea celei de a doua doze. Toate vaccinurile au nevoie de ceea ce se numește rapel. Este un fel de recapitulare pentru sistemul imunitar. Acesta învață la prima doză „lecția”, și știe că SARS-CoV-2 este un inamic care nu trebuie lăsat în celule, dar uită foarte repede. Rapelul este sursa memoriei de lungă durată pentru orice vaccin.

Vaccinul nu este periculos. Este mult mai inofensiv decât vaccinul antigripal și are o eficiență mult mai mare. vaccinul antigripal are o eficiență de 60%, în timp ce variantele pentru COVID 19 au o eficiență de peste 95%.

Citeste si: Cui îi e frică de vaccin?

Nu este primul vaccin acre are nevoie de un mediu aparte de stocare. Și alte vaccinuri necesită condiții speciale pentru păstrare. valoarea temperaturii foarte scăzute asigură protejarea ARN mesajer. Este ca atunci când femeile aleg să-și conserve ovulele. Conservarea se face la temperaturi mai mici de 70 de grade pentru a nu apare modificări.

vaccin covid 19

Nu cădea pradă știrilor false!

Pericolul este că oamenii presupun în mod fals că problemele de sănătate care se întâmplă prin coincidență sunt cauzate de vaccin. Este ușor de anticipat că vor exista povești de groază în lunile următoare – indiferent dacă sunt în presă sau pe rețelele de socializare, dar toate au origini greșite sau chiar rău intenționate.

Vor fi cazuri de persoane vaccinate care vor face atac de cord, accident vascular sau accident de mașina. Dar aceastea nu sunt din cauza vaccinului. S-a dovedit, fără niciun dubiu că nu există nici o legătură între vaccinul ROR și autism, dar vehicularea acestei informații, fără argumente, a dus la moartea a zeci și zeci de copiii ai căroăr părinți le-au refuzat vaccinul și dreptul la viață.

Serul vaccinului conține ARN-ul mesager (un fel de copiuță), apă, sare (exact ca cea pusă peste friptură) și stabilizatori, de tipul celor care există în sucuri, crenvuști și șunculița din alimentară.

Citeste si: Top mituri despre vaccinuri

Sursa:

 • https://vaccination-info.eu/en/vaccine-facts/how-vaccines-work
 • https://www.uhc.com/health-and-wellness/health-topics/covid-19/vaccine
 • https://www.ema.europa.eu/en/human-regulatory/overview/public-health-threats/coronavirus-disease-covid-19/treatments-vaccines/covid-19-vaccines-key-facts

Comments

comments

Lasă un răspuns