Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Medical > Tutunul poate declansa atacuri de panica

Tutunul poate declansa atacuri de panica

Ce este oxigenarea?

Exista mai multe cauze care, cumulate, duc la declansarea atacurilor de panica. Stresul este principalul factor declansator, dar si fumul de tigara poate fi vinovat de producerea atacurilor de panica. Atunci cand respiram aer curat, oxigenul se lipeste de hemoglobina din sange si astfel este transportat la celule si la tesuturi. Cand acest proces se desfasoara normal, se spune ca avem o buna oxigenare a organismului.

Ce se intampla cand fumezi?

Monoxidul de carbon se lipeste de hemoglobina de 210 ori mai repede decat oxigenul.

Cand inhalam fum de tigara – direct din tigara sau indirect, de la cei care fumeaza langa noi – in organismul nostru ajung diferite substante toxice, inclusiv monoxid de carbon, un gaz care, odata ajuns in celule, le intoxica. Prin urmare, celulele nu mai pot respira normal, iar procesul de oxigenare e incetinit.

Tesutul nervos se resimte cel mai repede in cazul lipsei de oxigen. Pentru a aduce mai mult oxigen la celule, respiratia se intensifica, iar inima pompeaza mai repede. Toate aceste conditii creeaza o stare de alerta a organismului, care poate duce la aparitia unui atac de panica.

Comments

comments

Leave a Reply