Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Medicina naturista > Marile beneficii ale laptelui batut

Marile beneficii ale laptelui batut

Laptele batut este produsul natural obtinut din lapte dulce, nefiert lasat la temeperaturi de 20-22 de grade, timp de 24-48 de ore. Rezultatul este o bautura minunata, naturale, plina de bacterii benefice.

Bateriile probiotice din laptele batut sunt naturale si se dezvolta spontan in laptele batut, prin procesul d efermentatie naturala. Doar laptele crud poate produce baterii benefice, laptele sterlizat prin fierbere acrindu-se fara a mai produce bacterii cu proprietati probiotice. Cu cat laptele crud este mai gras si mai curat din punct de vedere microbiologic prinderea sa si transformarea in lapte batut este mai lenta.

Citeste si: Dieta cu iaurt

Cei care au acces la lapte curat natural, netratat si nepasteorizat stiu ca laptele batut are mai multe etape. Initial se prinde usor si este aproape lichid, ulterior separanduse o parte mai densa si zar. Indiferent de forma in care se afla laptele batut este un miracol pentru sanatate.

Citeste si: Dieta cu kefir

De fiecare data trebuie bine omogenizat, in prima etapa gustul sau fiind mai fin si doar usor acru. In etapa a doua formeaza cheguri de branza si se separa de zar care nu trebuie aruncat pentru ca este plin de minerale, vitamine si enzime. Omogenizat bine, chiar cu un blender se transforma intr-o bautura fina, usor acidulata, cu gust racoritor si foarte placut.

Laptele batut este ideal pentru a fi combinat cu fructe, gemuri de casa sau miere. Foloseste un blender vertical si combina laptele batut cu banane, caise proaspete sau caise deshidratate (rehidratate in prealabil), mere galbene, kiwi, pepene galben, fructe de padure (proaspete sau congelate) sau orice gemuri de casa ai la indemana. Pune un strop de esenta veritabila de vanilie si vei avea o bautura excelenta, care te revigoreaza, te hidrateaza si-ti aduce un aport important de vitamine, minerale si bacterii naturale benefice.

Citeste si: Iaurtul, secretul siluetei

Un pahar de lapte batut este completarea perfecta la orice masa. In plus tine de foame, regleaza nivelul glicemiei si are putine calorii, in cazul in care este consumat simplu (poti adauga in el arome naturale sau esente naturale pentru un plus de savoare).

Laptele batut fiind fermentat natural nu mai contine lactoza fiind bun pentru conum si in cazul celor care au intoleranta la lactoza. In plus are mult mai putine zaharuri decat laptele dulce – de unde si numele de lapte acru, astfel ca este ideal in alimentatia celor care tin o dieta sau au diabet.

Lactoza se descompune prin fermentatie iar zaharurile pe care le contine sunt folosite de bacterii pentru a se hrani. Dintre toate produsele lactate, laptele batut are cel mai echilibrat continut intre glucide, proteine, lipide si minerale.

Citeste si:

Sursa foto: pixabay.com

 


Lasă un răspuns

Sus