Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Medicina naturista > Scade tensiunea arteriala cu alimentele potrivite

Scade tensiunea arteriala cu alimentele potrivite

In afara de usturoi, banane si cereale integrale, cunoscute pentru capacitatea lor de a scadea tensiunea arteriala, mai sunt si alte alimente care au acest efect pozitiv asupra organismului.

Unele alimente au capacitatea de a scadea tensiunea arteriala, iar unele dintre acestea sunt foarte eficiente si extrem d eputin cunoscute ca avand aceasta capacitate. Iata detaliile:

O mana de stafide pe zi iti va scadea tensiunea, asa ca este bine sa le alegi in locul altor gustari nesataoase si cu multe calorii. Stafidele sunt eficiente daca le vei consuma in fiecare zi, intr-o singura repriza, eventual in prima parte a zilei sau la micul dejun.

Kiwi – Cel putin un fruct de kiwi pe zi, dar ideal doua reduc tensiunea arteriala. Primele fructe au avut un efect clar asupra tensiunii, probabil datorita faptului ca au luteina, un antioxidant puternic.

Mazarea, bananele si alte alimente bogate in potasiu au capacitatea de a reduce in mod natural tensiunea arteriala. Alimentele care contin cantitati considerabile de potasiu au capacitatea de a stabiliza presiunea sanguina mai mult decat suplimentele luate de la farmacie.

Pepenele rosu – nu este doar racoritor, ci contine si nutrienti, fibre, licopen, vitamina A si potasiu. In plus, un studiu efectuat la Universitatea Florda din Statele Unite arata ca un aminoacid al sau, numit L-arginina, are efecte de scadere a presiunii sanguine.

Cartofii mov – au capacitatea de a reduce presiunea sanguina fara sa ingrase. Un studiu in cadrul caruia au fost monitorizati cei ce-l consumau a fost realizat pe 18 persoane cu tensiune ridicata. Acestia au mancat cate 6-8 cartofi, de 2 ori pe zi, timp de o luna. La sfarsitul acestei perioade, tensiunea lor era mai scazuta decat la inceput.

Tofu –  dar si alte produse din soia sunt si ele extrem de bune pentru cei cu hipertensiune. Cele care au consumat mai multi izoflavoni din alimente precum soia, alunele de padure sau ceaiul verde aveau, la sfarsitul studiului, valori mai mici ale tensiunii fata de restul.

Ciocolata neagra cu cel putin 70% cacao si fara adaus de grasimi are indirect efect si asupra tensiunii. Flavonoizii pe care ii contine ciocolata ajuta la dilatarea vaselor de sange, ceea ce poate scadea presiunea sanguina.

Ardeii iuti au ca efect scaderea tensiunii arteriale datorita capsaicinei continute de ardeii iuti. Oricum ardeii in general sunt benefici sanatatii aparatului cardiovascular.

Citeste si:

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus