Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Nutritie > Micul dejun nu reduce caloriile consumate pe parcursul zilei

Micul dejun nu reduce caloriile consumate pe parcursul zilei

Teoria potrivit careia un mic dejun copios reduce considerabil numarul de calorii consumate apoi pe parcursul zilei este un simplu mit, neputand fi demonstrata stiintific, sustin cercetatorii germani.

Studiul lor, publicat in revista Nutrition Journal, a relevat faptul ca oamenii mananca, la pranz si cina, aceeasi cantitate de alimente ca si la micul dejun.

Mult timp s-a considerat ca persoanele care isi incep ziua cu un mic dejun copios au sanse mai mari de a slabi.

Dar specialistii de la Universitatea din Munchen considera ca sansele de a slabi sunt, din contra, mai mari daca la micul dejun mananci mai putin. Ei au monitorizat, timp de doua saptamani, obiceiurile alimentare pe care le aveau 400 de voluntari.

Fiecare voluntar a tinut un jurnal, in care preciza ce manca, la ce ora si greutatea totala a alimentelor consumate in fiecare zi. Unii dintre ei obisnuiau sa isi inceapa ziua cu un mic dejun copios, altii cu un mic dejun mai degraba frugal, iar altii sareau peste micul dejun.

S-a descoperit astfel ca voluntarii care alegeau un mic dejun copios – cu 400 de calorii mai mult decat micul dejun frugal – consumau de-a lungul zilei tot cu 400 de calorii mai mult in comparatie cu ceilalti voluntari.

„Rezultatele studiului ne arata faptul ca oamenii mananca la fel de mult in timpul pranzului si cinei, indiferent cat de mult au mancat la micul dejun”, a declarat medicul Volker Schusdziarra, coordonatorul studiului.

  • Sursa: www.medafax.ro.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns