Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Dieta si fitness > Mituri despre diete. Principii si reguli inutile

Mituri despre diete. Principii si reguli inutile

Este o adevarata bucurie să demontam mituri despre diete cu atat mai mult cu cât ne lăsăm deseori induse în eroare de numeroase lucruri false în legătură cu dietele pentru scădere în greutate.
 
3.500 de calorii mai puțin pentru a pierde o jumătate de kilogram. Se spune că dacă renunți la 3.500 de calorii vei slabi un kilogram. Acest mit are originea într-un experiment prin care oamenii au fost infometați pentru a se studia efectul asupra pierderii în greutate. Studiul respectiv a fost făcut în anii 1950. Acest lucru se poate întâmpla în primele 10-12 zile ale unei diete. Scăderea în greutete este efectul pierderii apei din organism.

Unele studii recente arată faptul că persoanele care nu fac sport în mod obișnuit slăbesc mai repede decât cei care stau mult în sală de sport. Fals și periculos! Oamenii care fac sport tind să mănânce mult, dar nu acumulează kilograme. În plus, lipsă sportului duce la apariția unor probleme metabolice, devenind chiar mai greu că persoanele respective să slăbească atunci când își doresc.
 
Toți oamenii sunt la fel. Fals! În 1990, cercetătorul canadian Claude Bouchard a testat ideea conform căreia toți oamenii s-ar îngrășa la fel. El a făcut un studiu care să demonstreze această ipoteză, însă concluzia a fost surprinzătoare. Adevărul este că unii oameni sunt predispuși la acumularea kilogramelor în plus și trebuie să facă mai mult sport pentru a slăbi.

Șase mese pe zi este o altă regulă a dietelor. Există și o idee conform căreia mesele mici și numeroase ne ajută să slăbim. Un studiu recent apărut în revistă „British Journal of Nutrition” arată că această ipoteză nu se dovedește adevărată, neexistând nici o diferență între cei care consumă același număr de calorii la mai multe sau mai puține mese. În plus, în același studiu se arată că mesele mai mari ne ajută să slăbim mai eficient decât cele mai mici și dese.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: Thinkstock/Guliver

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus