Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Dieta si fitness > Monodieta, dieta cu un singur aliment

Monodieta, dieta cu un singur aliment

Monodieta sau dieta cu un singur aliment este o dieta in cursul careia consumi un singur aliment, dupa preferinta de cate ori iti este foame. Avantajul pe care il aduce monodieta este ca dizolva si sustine eliminarea toxinelor.

Monodieta – avantajele

Principalul avantaj pe care le are monodieta consta in simplificarea digestiei care antreneaza mecanismele de detoxifiere. Conditia este ca alimentul sa fie sanatos si usor de procurat. Alege alimente cu care esti familiara si care stii ca-ti priesc. Evita combinatia de carne si oua care duce la tulburari de digestie si produce o mare cantitate de deseuri. O varianta a acestei diete este schimbarea alimentului consumat in fiecare zi si chiar la aceeasi masa.

Variante de monodieta

Cu suc de legume. Amesteca mai multe legume si introdu-le in storcator pentru a obtine sucul. Bea cu paiul pentru a astampara senzatia de foame, dar si pentru a impiedica consumul excesiv.

Cu suc de fructe. Sunt acceptate si cele din magazin, cu conditia sa nu contina aditivi si indulcitori artificiali. Totusi, fii prudenta cu excesele – unele organisme nu sunt capabile sa transforme acizii in baze minerale si se poate instala demineralizarea.

Cu fructe. Opteaza pentru struguri, mere coapte sau pentru stafide, curmale sau chiar fructe oleaginoase (migdale, nuci). Cura e contraindicata daca exista probabilitatea sa suferi de demineralizare din pricina aciditatii, care poate antrena tulburari grave in organism. Incearca si cu portocale.

Cu legume. Este o dieta usoara, fiindca legumele sunt bine tolerate si daca ai probleme digestive, le poti prepara dupa bunul plac – crude, fierte, in salate sau inabusite.

Cu cereale. Poate fi vorba de orez sau de alte cereale bogate in nutrienti – orz, ovaz, secara. Au calitati puternic detoxifiante si de reglare a digestiei, ajutand la mentinerea unui colon sanatos si se preteaza pentru monodieta.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns