Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > Motive pentru care mananci prea mult

Motive pentru care mananci prea mult

Cu un stil de viata aglomerat, ceasul natural al corpului ar putea sa fie dat peste cap. Uneori mananci prea mult si mult mai tarziu decat ora reala a mesei, alteori nu mananci deloc si sari peste mese. Iata care sunt motivele pentru care mananci prea mult:

Sari peste micul dejun

Asa cum se spune, la micul dejun este recomandat sa mananci ca un rege, la pranz ca un print si la cina ca un cersetor. Aceasta fraza este cu adevarat aplicabila pentru un stil de viata sanatos. Chiar si medicii sugereaza ca un mic dejun consistent este un mod perfect de a-ti incepe ziua. Daca sari peste micul dejun, exista sanse sa te supraalimentezi la pranz. Acest lucru determina un dezechilibru care iti da meste cap definitiv metabolismul.

Farfurii prea mari

Evita folosirea farfuriilor sau bolurilor mari cand mananci. Exista tendinta de a manca mult tocmai pentru ca folosesti farfurii prea mari.Este recomandat sa folosesti farfurii mici si sa mananci cu moderatie. Chiar in timp ce iti gasesti singura, foloseste intotdeauna cupe de masurare pentru a realiza dimensiunile corespunzatoare care te ajuta ca iti constientizezi masura portiilor.

TV si calculator in timpul mesei

Nu manca la televizor sau in fata calculatorului. Acorda toata atentia ta alimentelor pe care le consumi. Acest lucru te va ajuta sa previi sa ai o portie excesiva pe farfurie si te va ajuta sa te bucuri corespunzator de mancare. Mesteca mancarea bine ca sa ai timp sa sesizezi semnalele corpului tau atunci cand stomacul e plin.

Prea multe feluri de mancare

Se intampla uneori sa ai prea multe optiuni in fata ta. In conditiile acestea ai tendinta de a manca prea mult atunci cand ai la dispozitie un bufet, deoarece vrei sa incerci orice te atrage de acolo. Solutia este doar sa gusti si sa te axezi pe alimentele fara prea multe calorii.

Snacks-uri sanatoase si gustari

Ritmul ideal al meselor zilnice inseamna trei mese principale si 2-3 gustari. Snacks-urile nu sunt toate rele pentru sanatate? Ideea este sa fii atenta la ce mananci si sa mananci mereu atunci cand iti este foame. Este recomandabil sa optezi pentru mese mici pe parcursul zilei. Alege fructe, salate si biscuiti sanatosi pentru a-ti umple stomacul, dar si nuci, alune si migdale neprajite si nesarate.

 

Depresia si stresul

Depresia si stresul sunt stimuli ai senzatiei de foame. Fiziologic organismul este programat sa manance cand esti deprimata sau stresata. Relaxeaza-te si gandeste pozitiv. De cele mai multe ori o stare de bine si confort psihic te ajuta sa scapi de cateva kilograme.

Comments

comments

Lasă un răspuns