Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Medical > Muzicantu’ nu venea…

Muzicantu’ nu venea…

Care e cea mai mare calitate a unui om? Ce ti-ar placea sa auzi despre tine? Cum ai vrea sa te vada cei care te vad? Vorbeam in redactie despre asta si decretam ca cea mai frumoasa insusire, aceea care le bate pe toate celelalte, este sa spui despre om ca are CARACTER. Lumea mai spune rar asa ceva, cand ne privim in ochi nu caracterul e primul lucru pe care il sfredelim. Mai repede balanta de puteri.

Viata e o competitie, conteaza ce te ridica in raport cu ceilalti. “Ca o femeie cu o mie de rochii, ca un barbat cu 367 de cravate, ca un sugar cu cartela pentru 3 tate, ca o fata cu doua nasuri, ca o vorba fara nici o noima. Lacomia, cea mai stupida risipa…” Caracterul, insa, nu e ceva de scos la concurs, caracterul e raportul tau cu tine insuti. E non-profit, e constructia care esti, e viata ca o revelatie. Lumina din interior.

Oamenii de caracter sunt oameni mari. Pentru ca nu ajunge o singura intamplare sa primesti distinctia la rever. Cum ziceam, caracterul e o constructie, pui caramida pe caramida, privesti de mii de ori in ochi, zambesti neintrerupt acelasi zambet catre restul. Dezinteresat. Doar pentru ca poti.

A fost o discutie scurta in redactie pe tema asta, mai degraba o obsesie de-a mea si poate n-as fi scris aici despre ea. Daca n-as fi tinut strans, o zi intreaga, castile pe urechi sa ascult cu dragoste vocea unui mare maestru al caracterului, al scenei, al vietii si al tainelor ei. Cel care spune despre el ca “tropaie pe scena de aproape 60 de ani”. Fluturele in lesa de aur. Mircea Albulescu.

 

Cand viata te aduce de manuta in fata unui monument al vietii, esti copilul care priveste, coplesit, in sus si care viseaza sa se faca mare. Desi stie ca e greu si inca foarte departe de a se gasi Om Mare.

Vreau sa-ti spun ceva, pe criza asta, pe tensiunea asta, pe reducerile astea pana la 70% la mall, ceva peste dorinta fierbinte de a poseda bluza cu aplicatii pe buzunar din colectia noua si deasupra tuturor listelor de cumparaturi la hypermegasupermarket. Du-te si cauta inregistrarea lui Mircea Albulescu, “Fluture in lesa de aur”.

Nu-ti vei lua un CD, vei primi un dar. De la un tomnagiu care te invita la masa lui si-ti pastreaza tie locul de la rasarit, in capul mesei. Vei intra, din laptopul tau, sau de la cdplayerul din masina, intr-o dimensiune neinceputa a vietii in care ai sa te scalzi o ora ca sub o ploaie dansanta.

O ora in dar de la spectacolul care este Mircea Albulescu. Nu e nimic mai sus decât caracterul unui om. Sa fii tu paine. Si sa imparti la cei flamanzi. Sa ai o luna ca o intalnire perfecta. Sa vina muzicantul, sa ajunga la toata lumea.

  • Luana Muresan, Redactor-Sef Femeia.

 

Comments

comments

Leave a Reply