Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Dieta si fitness > Nu vreau sa fiu sclava dietelor

Nu vreau sa fiu sclava dietelor

Dragă jurnalule,

Asta mi-am dorit de când am devenit femeie, de când am început să iau proporţii, adică de când eram „în creştere“. Voiam să fiu ca toate fetele acelea care mâncau orice şi nu se vedea. Să slăbesc atunci când am nevoie, cât am nevoie, fără să mă dau peste cap. Nu mi-a ieşit deloc şi-am căzut în capcanele clasice: înfometare, diete foarte restrictive, hipocalorice, disociate. După cum se vede, sportul nu este o opţiune; m-am închinat curelor de slăbire, m-am burduşit cu pastile de slăbit şi mi-am umplut stomacul cu ceaiuri asemenea. Au avut efect, dar, cum las garda jos, acul cântarului se duce în sus. Ce să fac?

Silueta de vis nu se ţine cu diete, ci cu un stil de viaţă sănătos. Decât să numeri caloriile din mâncare, mai bine numără schimbările în bine din viaţa de zi cu zi.

Să ştii că, mult timp, asta a fost şi dorinţa mea. Şi am aflat că este posibilă, dar se şi poate realiza atât de uşor! Numai că au trecut ani buni până ce am reuşit să aflu calea de mijloc ce m-a dus la împlinirea ei.

Elimină zahărul! 

Din ceai, cafea, limonadă sau cappuccino cu fetele în oraş. Taie şi din raţia de iaurt cu fructe. Dă toate sucurile din lume pe apă plată! Pun pariu că după un timp, când vei încerca la o petrecere un pahar de „suc natural“ din comerţ, n-o să-l tolerezi prea bine.

Lasă-te de fumat! 

O să zici: „Asta e cu îngrăşare garantată!“ De data asta, nu. Ştii de ce m-am lăsat de fumat? Că n-aveam suflu să alerg. Din acest motiv, uram să fac asta! Dar nici nu voiam să dau banii pe sală, că i-am cheltuit pe adidaşi. Plus că era atât de complicat cu sala: cară-te cu echipament, fă duş acolo, înghesuie-te cu toată lumea, respectă un orar… E mult mai simplu cu tururi de bloc. Şi, după ce o să înveţi să respiri, o să descoperi că e foarte eficient.

Rezervă-ţi o zi pentru „porcării“! 

Ca să nu te simţi exclusă din lumea asta plină de E-uri, prăjeli şi fast-food. Alege o zi pe săptămână în care, deşi păstrezi orarul fix de trei mese rezonabile şi două gustări, poţi mânca „lucruri interzise“, de la shaorma la tort. Dar încearcă să bei tot apă în loc de suc. Şi aleargă dimineaţa. Iar lista de „porcării“ tot nu include ţigările!

Mută fructele dimineaţa! 

Tare rău faci dacă le ronţăi în disperare la film, înainte de culcare, ca să înlocuieşti cina! Or fi sănătoase zaharurile lor, dar tot zaharuri sunt. În prima mea călătorie în Italia, am văzut acest tipic al micului dejun format din fructe şi mi s-a părut tare ciudat. Am aprofundat subiectul şi i-am găsit avantajele pentru siluetă. Şi, chiar dacă la micul dejun am poftă de altceva, gustarea dinaintea  prânzului este întotdeauna din fructe!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus