Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutritie > 10 alimente ideale in vacanta

10 alimente ideale in vacanta

Majoritatea persoanelor are grijă de dieta lor în mod special înainte de sosirea verii și vacanței, cu gândul la cum va arăta pe plajă și la piscină.

Alimentația este o temă importantă în toate anotimpurile, dar vara cu atât mai mult. Temperaturile înalte și schimbările survenite în privința obiceiurilor pot da peste cap organismul, fapt pentru care este esențial să se mențină o dietă sănătoasă, iar o aceasta înseamnă includerea acestor 10 alimente ideale pentru vacanță în orice perioadă de concediu. În felul acesta, perioada de vacanță se suprapune pentru o perioadă – mereu binevenită – de tonifiere a organismului din interior, printr-o alimentație corecă, sănătoasă și foarte gustoasă.

Ce se mănâncă în concediu?  Cele 10 alimente ideale în vacanță sunt:

→ Salatele de orice fel, în orice cantitate. Tot ceea ce este verde și se poate consuma crud înviorează, hidratează, aduce minerale și vitamine și, foarte important, nu îngrașă.
→ A doua categorie de alimente o reprezintă peștele, mai ales sardele, anșoa și macrou. Aceste tipuri de pește, bogate în omega-3, sunt benefice pentru sistemul nervos și ajută pentru un somn mai bun.
→ Fructele nu pot să lipsească din lista alimentelor ideale în vacanță, iar dintre toate pepenele, ananasul, piersicile, merele și perele sunt în top. Urmează bananele, portocalele și lămâile.
→ Semințele de floarea-soarelui, pentru că sunt bogate în vitamina E, care funcționează ca un puternic antibacterian și antiviral, întărind sistemul imunitar.
→ Apa, ceaiurile din plante, dar și sucurile de fructe puțin dulci, dar neapărat combinate în proporție de 1/2 cu apă.
→ Orezul și pastele integrale sunt și ele alimente ideale în vacanță.
→ Un aliment cu beneficii aparte, care intră pe lista cu cele 10 alimente ideale în vacanță, este avocado.
→ În ceea ce privește legumele, lista lor este nelimitată. Nu există legume mai puțin bune, nu există cele mai bune legume. Singura condiție pe care trebuie să o iei în calcule ste faptul că legumele trebuie consumate cât mai apropate de starea lor naturală, trebuie evitată prăjirea lor, iar cantitatea minimă care le face cu adevărat utile este de cel puțin 200 de grame.
→ Carnea de curcan este una alt aliment pe lista celor 10 recomandat pentru vacanță, pentru conținutul său de triptofan, precursor al serotoninei, hormonul fericirii.
→ Ultimele pe listă, dar nu cele din urmă, care închid seria celor 10 alimente ideale în vacanță, sunt: vinul roșu și ciocolata, dar consumate cu măsură.

Sursa foto; pixabay.com

 

Comments

comments

Leave a Reply