Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Nutritie > Alimentatia sanatoasa vara si regulile de baza

Alimentatia sanatoasa vara si regulile de baza

Dacă ai muncit toată primăvară, ai ținut o dietă severă și ai transpirat ore întregi la fitness, pentru o siluetă de vis, atunci află că cea mai bună cale, pentru a te menține, este o alimentație sănătoasă vara. Nu trebuie uitat că tentațiile sunt foarte mari vara, iar riscul să acumulezi kilograme foarte mare. Înghețata, grătarele la iarbă verde sunt capcane în care se cade foarte ușor.

Vară, dată fiind bogăția de fructe și legume, principiile alimentației sănătoase și echilibrate sunt mult mai ușor de respectat. Ai legume și fructe pe alese. Că urmare și dietă ta trebuie să să se adapteze.

Consumă cât mai multe fructe și legume este posibil. Combină dietă cu fructe și dietă cu legume, adaugă peste gras și carne slabă și vei avea cea mai bună rețetă pentru alimentația sănătoasă vara. Un aport crescut de antioxidanți, vitamine și minerale, care toate se găsesc din belșug în fructele și legumele de vară, te întineresc și îți conturează frumos siluetă.

Fiecare masă trebuie să conțină un fruct, iar la prânz și la cină este de neconceput să nu mănânci o salată și legume, crude sau fierte. Evident ai grijă cum prepari salatele și cât ulei folosești. Renunță la fructele uscate pentru gustări și înlocuiește-le cu fructe proaspete. Poți păstra în cadrul unei alimentații sănătoase de vară, nucile, migdalele și fisticul, dar în cantități reduse.

Hidratează-te! Este esențial din mai multe motive. Este cald, necesitățile hidrice sunt crescute, iar apa este un aliat de încredere care te ajută să-ți păstrezi siluetă.

Dormi! A dormi este la fel de important ca și o alimentație sănătoasă vara. Vara numărul nopților pierdute este mult mai mare decât în anotimul rece. Dar și riscurile pe care le implică lipsă de somn sunt mult mai mari. Știe, deja toată lumea că somnul te ajută și să-ți păstrezi siluetă și să slăbești, în cazul în care respecți o dietă pentru scăderea în greutate, scrie Shine Yahoo. Somnul este și calea către frumusețe, pentru că este dovedit faptul că lipsa de somn, nu doar că îngrășă dar și urâțește.

Una peste alta o alimentație sănătoasă vara este mai mult decât la îndemână, dar trebuie să dovedești puțină voința, pentru a face față tentațiilor.

Comments

comments

Lasă un răspuns