Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutritie > Altfel de oua! Gustui noi

Altfel de oua! Gustui noi

Oul de gaina, oul pe care il are fiecare dintre noi in frigider este sanatos si util intr-o dieta echilibrata, dar oul de gaina nu este singurul tip de ou pe care il putem manca. Iata care sunt variantele si altfel de oua pe care le poti manca prentru bucuria gustului si pentru mai multe minerale si vitamine.

Oua de rata este foarte bogat in proteine, calciu si potasiu, dar si minerale rare pe care oul de gaina nu le contine. Au acelasi gust ca si cel de gaina, dar contin ceva mai multe grasimi sanatoase si mai putin colesterol. Trebuie consumate fierte bine. Sunt putin mai mari decat un ou de gaina.

Oua de prepelita. Sunt considerate oua de lux, dar sunt accesibile si ieftine. Sunt pline de antioxidanti si minerale valoroase si au multe proteine. Sunt delicioase fierte. Trei oua de prepelita sunt echivalentul unui ou de gaina.

Oua de gasca. Un ou de gasca face cat trei oua de gaina. Sunt foarte bune la gust, sunt bogate in grasimi sanatoase si merita introduse in alimentatie pentru mineralele si vitaminele pe care le contin. Sunt o excelenta sursa de vitamina D si de vitamine din grupul B. Trebuie bine fierte sau temeinic prajite.

Oua de strut. Nu se gasesc, dar daca ai ocazia sa le gusti, merita sa incerci. Ouale de strut se consuma inca de pe vremea fenicienilor. Un ou de strut face cat 12 oua de gaina, iar daca il vrei fiert tare ai nevoie de circa o ora. Incearca o omleta dintr-un ou, cu ierburi aromate si mult piper. Merita!

Oua de curca. La fel ca si cele de strut, sunt greu de cumparat. Sunt prea valoroase ca sa fie mancate asa, dar daca ai ocazia merita sa le incerci. le gasesti mai ales la tara, si merita sa le gusti, chiar daca trebuie sa platesti ceva in plus pentru ele. Sunt deosebit de gustoase si foarte sarace in grasimi si bogate in proteine.

Oua de bibilica. Ceva mai mici decat oul de gaina, este posibil sa le gasesti si pe ele in zonele rurale. Gustoase si foarte sanatoase, sarace in colesterol, ouale de bibilica sunt o alternativa, mai ales ca sunt sigur oua eco.

 

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

 

Comments

comments

Leave a Reply