Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Nutritie > Beneficiile dietelor. O lista scurta

Beneficiile dietelor. O lista scurta

Dieta nu urmareste doar scaderea in greutate. O dieta are multiple beneficii asupra starii generale a organismului. Exista dieta care pot sustine un proces de videcare, care pot proteja un organ sau care pot stimula activitatea altora. O dieta bine realizata influenteaza pozitiv celelalte aspecte ale vietii.

O dieta bine realizata si corect respectata poate echilibra multe din problemele tubului digestiv si ale glandelor anexe. Sunt cunoscute dietele care pot compensa problemele hepatice sau biliare.

O dieta duce la imbunatatirea generala a sanatatii. Consumand alimentele potrivite si multa apa iti vei alimenta corpul si il vei feri de probleme medicale majore.

Daca nu ai grija la ceea ce mananci, iti poti scurta durata de viata. Asa ca ai mai multa grija la alimentele bune pentru organanismul tau, precum fructele, legumele, cerealele si cele care contin proteine, pentru a te simti mai putin obosit.

Creierul tau are nevoie de substante nutritive si le poti asimila doar urmand o dieta sanatoasa. Organismul tau are nevoie de energie si pentru a avea parte de ea trebuie sa consumi grasimi sanatoase. Toate acestea trebuie aduse in fiecare zi prin dieta, si nu trebuie niciodata complet eliminate indiferent cat este de restrictiva o dieta pentru ca in amsenta unor anumiti nutrienti creierul nu poate functiona corect, scade capacitatea de concentrare si atentia.  

Pentru persoanele care au probleme de sanatate si iau multe medicamente urmarea unei diete poate face diferenta. Medicii recomanda o dieta intotdeauna in cazul multor pacienti. De regula dieta este stabilita de medic si nu trebuie considerata secundara. Deseori tratamentul medicamentos sustinut printr-o dieta corecta scurteaza convalescenta si amelioreaza rapid starea de sanatate.

In plus, persoanele bolnave, dar care nu urmeaza un tratament fix, isi pot imbunatati starea de sanatate, daca urmeaza o dieta. Trebuie sa fii constient de faptul ca urmarea unei diete sanatoase te poate face mult mai sanatos si datorita acesteia poti evita unele probleme de sanatate.

Dieta este mereu un avantaj pentru sanatate atata vreme cate este echilibrata, corect aplicata si respectata, atata vreme cat nu supune organismul la prejudicii nutritionale si cat aduce beneficii.

Citeste si:
Cum slabesti fara dieta
Dieta cu patrunjel
Dieta cu cartofi si iaurt

Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus