Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Nutritie > Brânza de capră, bună și sănătoasă

Brânza de capră, bună și sănătoasă

Brânza de capră este bună și sănătoasă și trebuie luată serios în calcul pentru o dietă sănătoase. O felie de brânză de capră are unde va în jur de 75 de calorii și 6 grame de grăsime, mare parte din ele saturate. La aceasta se adaugă 5 grame de proteine ​​și 40 miligrame de calciu plus circa 3% dintre doza zilnică de fier. Toate acestea fac din brânza de capră un aliment gustos și foarte sănătos.

Branza de capra, buna si sanatoasaEste mai ușor digerabilă și mai puțin grasă decât brânza de oaie sau vacă și poate fi consumată și de cei care au intoleranță la lactate datorită unei structuri moleculare speciale.

Este excelentă și pentru cei care nu tolerează laptela de vacă, având o altă structură a proteinelor. Fierul și calciul din brânza de capră sunt mai bine asimilate comparativ cu aceleași minerale din laptele de vacă, dar acest aliment susține și absorbția unor alte microelemente, pe care laptele de vacă le blochează.

Dar brânza de capră nu este doar sănătoasă, ci și foarte gustoasă. Combină o felie de pâine integrală, ușor prăjită cu o felie de brânză de capră și câteva fire de salată verde, un strop de piper și un pahar de vin roșu și vei avea un regal gustativ și o pilulă de sănătate pentru organism.

Un alt avantaj pe care îl are brânza de capră este ușurința de a fi digerată ca urmare a structurii proteinelor și capacității speciale a grăsimilor din laptele de capră de a rămâne lipide de moleculele de proteine.

Una peste alta brânza și laptele de capră sunt beneficii pentru sănătate și bucurii pentru gust!

 

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus