Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Nutritie > Cele mai bune alimente la inceput de toamna

Cele mai bune alimente la inceput de toamna

Perioada de final de vara si inceput de toamna trebuie combinata cu o alimentatie bogata in fructe, legume si seminte sanatoase. Cele mai bune alimente pentru a face usoara tranzitia catre toamna sunt cele din aceasta lista. In plus toate sunt alimente de sezon de a caror beneficii trebuie sa proficti.

Seminte de dovleac

Ele au foarte mult magneziu, fapt ce ajuta la aplatizarea abdomenului. Sunt pline de antioxidanti si fibre, fiind o gustare slaba si usor de luat cu tine oriunde te-ai duce. Magneziul accelereaza metabolismul si iti da energie. Amesteca-le cu putin ulei de masline si sare si coace-le pentru a fi mai crocante.

Piept de curcan

Pieptul de curcan are proteine slabe si este sarac in grasimi, ceea ce te va ajuta sa-ti intaresti masa musculara si sa ai un metabolism mai rapid. Elimina pielea si portiunile de carne mai inchise la culoare, caci acelea au mai multa grasime.

Cartofi dulci

Acesti cartofi au fibre si un complex de carbohidrati cu indice glicemic scazut comparativ cu cei normali sau cu orezul. Astfel iti sustin nivelul energiei stabil.

Varza

Conopida are putine calorii si vitamina K, o cana avand doar 36 de calorii, 20% din cantitatea zilnica recomandata de fibre alimentare si de 10 ori cantitatea necesara de vitamina K. Regleaza si nivelul insulinei si mentine cantitatea de zahar din sange stabila.

Varza de Bruxelles

O portie de varza are 3 grame de fibre solubile si insolubile, care ajuta la stabilizarea zaharului din sange, pentru ca dureaza mai mult pana sunt digerate. Au si numerosi nutrienti, dar si proteine, care ajuta la mentinerea senzatiei de satietate. Prajeste-o cu putin ulei de masline pentru a iesi la iveala savoarea sa dulceaga.

Conopida

Conopida poate fi o varianta la piureul de cartofi, acesta din urma avand mult mai multi carbohidrati si calorii. Daca nu-ti place gustul conopidei, poti amesteca cele doua alimente pentru a obtine un fel de mancare mai slab si mai sanatos.

Spaghete

Din dovleceii culesi toamna sau vara tarziu se pot face paste care sunt mult mai sanatoase decat cele traditionale, cumparate din comert si sunt si mai slabe. O cana de asemenea spaghete are 31 de calorii si 7 grame de carbohidrati, comparativ cu 220 de calorii si 43 de grame de carbohidrati cat ar avea pastele normale. Adauga un sos de rosii, sare si piper pentru gust.

Avocado

Avocado are multe grasimi sanatoase si continut redus de zahar, fiind o alegere extrem de sanatoasa. Are si in jur de 10 grame de fibre pe cupa, ceea ce il transforma intr-o gustare satioasa.

Merele

Aceste fructe de toamna contin 4 grame de fibre care potolesc foamea si ajuta digestia. Pot fi mancate cu 30-60 de minute inainte de masa propriu-zisa, pentru a te ajuta sa digeri mai usor. Merele au si antioxidanti si aminoacizi, care ajuta la cresterea masei musculare.

Smochine

Smochinele apar prima data la sfarsitul lui iulie si le poti gasi proaspete pana la sfarsitul toamnei. Ele au mult potasiu, magneziu si calciu. Sase smochine proaspete au tot cam atata calciu cat o jumatate de cana de lapte degresat.

Rodiile

Rodiile sunt pline de antioxidanti, fiind disponibile din septembrie pana in februarie. O singura rodie are 234 de calorii, 11 grame de fibre si mult potasiu. Daca le consumi, te vor feri si de raceala in anotimpul rece.

Broccoli

Broccoli are proteine, calciu si fibre, numeroase alte minerale si nutrienti. O ceasca are 3 grame de proteine, 2 grame de fier si mai multa vitamina C decat o portocala. Broccoli are si 15% din doza zilnica recomandata de calciu.

Citeste si:

Cure de toamnă împotriva gândurilor negre
Ciorba de toamna, cu de toate
Dieta de toamna – o strategie simpla

Sursa foto: pixabay.com


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus