Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Nutritie > Cele mai nutritive alimente. Ieftin si bun

Cele mai nutritive alimente. Ieftin si bun

Există alimente bune și scumpe, dar există (din fericire!) și alimente nutritive bune și ieftine. Trebuie să le cunoști înainte de a le folosi și este nevoie de știința de a le alege. Găsești toate acestea în cele ce urmează.

Care sunt cele mai nutritive alimente de pe pământ, în urmă unui studiu.

Peștele oceanic mic. Aceste tipuri de peste, conțin o mare cantitate de omega 3, această fiind extrem de importantă pentru funcționarea optimă a organismului. În medie 100 grame de pește alb conține 1,8 grame de omega 3, pe lângă celelalte proteine animale și multe vitamine și minerale, incluzând magneziu, potasiu, vitamină B.

Nap. Dintre toate plantele verzi, napul este regele, pentru că este plin cu vitamine, minerale, fibre, antioxidanți și multe alte componente bioactive. În 100 grame de napi găsim vitamina C, vitamina A, K, B6, potasiu, calciu, magneziu, cupru și mangan. Acestea vin la pachet cu două grame de fibre, trei grame de proteine și doar 50 de calorii.

Algele. Marea ne da mult mai mult decât peste, conținând, de asemenea, și mari cantități de plante. De obicei, sub denumirea de alge, se găsesc sute de specii de diferite plante în ocean, multe dintre acestea fiind extrem de nutritive. În multe cazuri, sunt bogate în minerale, precum calciu, fier, magneziu și mangan.

Usturoiul este un ingredient minunat. Nu doar pentru faptul că poate da savoare tuturor felurilor de mâncare, ci și pentru că este incredibil de nutritiv, conținând vitamina C, B1, B6, calciu, potasiu, cupru și seleniu, dar și un important nutrient numit alicina. Alicina, au arătat numeroase studii, că scade presiunea sanguină, reduce colesterolul și previne apariția bolilor cardio vasculare.

Cartofii.  Doar un singur cartof mediu conține potasiu, magneziu, fier, cupru, mangan, vitamina C și B. Cartoful este, întradevăr, unul dintre cele mai nutritive alimente. Legumă conține câte puțin din fiecare nutrient existent și de aceea există informații cum că oamenii ar putea trăi doar cu cartofi pentru o bună perioadă de vreme. (Otilia Ignat)

Sursa foto: FreeDigitalPhotos

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus