Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Nutritie > Cele mai periculoase alimente

Cele mai periculoase alimente

Acestea sunt considerate cele mai periculoase alimente ca urmare a faptului ca duc in mod cert la cresterea trigliceridelor. Aceste grasimi solide greu de distrus si greu de metabolizat se acumuleaza in corpul si cresc riscul apartitiei uneo boli grave.

Acestea sunt cele mai periculoase alimente iar consumul lor trebuie limitat, pentru a-ti proteja sanatatea:

Sirop de porumb bogat in frunctoza

Zaharul adaugat in diverse alimente ce se gasesc in magazine ofera doar calorii si arome in plus, fara sa aiba si vreun beneficiu din punct de vedere al sanatatii. Siropul de porumb a devenit unul dintre cei mai intalniti indulcitori din comert si are un rol important in cresterea ratei obezitatii, caci este foarte bogat in calorii, crescand si pofta de mancare.

In plus, corpul proceseaza mai greu aceasta forma de carbohidrati decat orice altceva. Evita sucurile, cerealele dulci pentru micul dejun, bomboanele, ketchup-ul, hrana semipreparata, biscuitii si batoanele cu ciocolata.

Ulei vegetal hidrogenat

Acesta este o forma solida de grasime si se formeaza adaugand hidrogen peste uleiul vegetal. Se gaseste mai ales in margarina, care apoi este folosita in produse de patiserie, fiind o sursa de acizi grasi nesanatosi. Pe etichete nici nu se mentioneaza ca produsul ar contine asa ceva daca nu se depasesc 0,5 grame pe portie, asa ca te poti lasa pacalit foarte usor.

Faina cu aditivi

Pornind de la cerealele integrale se ajunge la o faina plina de aditivi, care nu mai este nici pe departe sanatoasa pentru corp. Graul si alte cereale se proceseaza si mare parte din nutrienti sunt eliminati, astfel incat produsul final nu mai are aproape deloc vitamine si fibre, ci este mai degraba doar o sursa nesanatoasa de trigliceride.

Evita painea alba, pastele, orezul alb si orice crezi ca poate contine un asemenea ingredient. Astfel vei preveni si bolile cardiovasculare.

Carne si produse lactate mult procesate

Carnea si produsele lactate sunt surse bune de proteine si micronutrienti precum vitamina B sau fier. Totusi, in varianta lor procesata si ultraprocesata contin cantitati foarte mari de sare si aditivi, plus grasimi si, deseori, foarte mult zahar adaugat, ceea ce poate duce la obezitate, sindrom metabolic si un nivel ridicat de trigliceride.

Citeste si:

Grasimi care te ajuta sa slabesti
Totul despre carnea de porc
Ce fel de carne e buna pentru silueta?

Sursa foto: pixabay.com


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus