Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Nutritie > Cele mai toxice fructe si legume

Cele mai toxice fructe si legume

Cand ne referim la cele mai toxice fructe si legume ne referim la cele care sunt cele mai mult contaminate cu pestichide si alte chimicale. Lista celor mai toxice fructe si legume variaza in fiecare an dupa criterii care depasesc cadrul acestui articol, altele raman mereu in lista, astfel ca daca vrei sa le consumi este bine sa le procuri din surse organice.

In urma cu cinci ani, adica unde prin 2010, merele erau in capul listei. Situatia s-a schimbat, iar in 2016 cele mai pline de chimicale fructe au fost capsunile.

Cercetatorii au descoperit ca 98% din probele de căp?uni contin cel putin un pesticid, iar unele esantioane mergeau pana la 17 pesticide diferite. Potrivit raportului, capsunile sunt printre cele mai toxice fructe si legume pentru ca tendinta generala este de a avea capsuni nu doar in sezonul lor, ci pe o durata de timp mult mai mare. Orice exagerare privind productiile timpurii sau dincolo de perioada de sezon, inseamna un exces de pesticide. Cu alte cuvinte platim un pret foarte mare pentru faptul ca am avut capsuni de Ziua Indragostitilor…

Fructele se mananca, nu se beau!

Lista cu cele mai toxice fructe si legume contine

Capsune
Mere
Nectarine
Piersici
Telină
Struguri
Cirese
Spanac
Rosii
Ardei gras dulce
Rosii cherry
Castraveti

Fructele frumusetii

Lista se refera la produse alimentare cultivate in afara spatiului european, dar trebuie luat in calcul ca multe din fructele si legumele pe care le gasim in comert provin din afara spatiului european, sau sunt oferite ca produse in Europa, in mod fals.

Partea buna este ca in antiteza cele mai curate fructe si legume, chiar daca nu au fost produse in culturi bio sunt:

Avocado
Porumb dulce
Ananasul
Varza
Mazare dulce
Ceapa
Sparanghel
Mango
Papaya
Kiwi
Vanata
Pepenele galben
Grapefruit
Partocale
Pepene rosu
Conopida

 

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/


Lasă un răspuns

Sus