Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Nutritie > De ce avem nevoie de carbohidrati

De ce avem nevoie de carbohidrati

Carbohidraţii sunt printre cele mai hulite componente nutritive. Sunt contraindicaţi în cursul dietelor, sunt limitaţi şi sunt consideraţi un fel de rău necesar. Cu toate acestea carbohidraţii nu ar trebui să fie blamaşi, ci mai degrabă ar  trebui găsită soluţia optimă în care să fie consumaţi şi integrţi în alimentaţie.

Grupul alimentar cu cei mai mulţi carbohidraţi, cuprinde pastele, cartofii şi orezul, şi este grupul cel mai blamat pentru că duce la acumularea de kilograme. Diete celebre precum South Beach, Dukan sau Atkins promovează eliminarea acestora sau diminuarea lor drastică, deşi aceste categorii de carbohidraţ sunt surse bune de energie şi fibre.

Carbohidraţii sunt principala sursă de energie , iar o dietă care elimină complet carbohidraţii din alimentaţie te va face să te simţi complet lipsită de energie şi poţi ajunge la un nivel scăzut al zahărului din sânge sau hipoglicemie. De asemenea, vei duce lipsă de vitaminele B, magneziu şi fier.

Mitul conform căruia carbohidraţii îngraşă trebuie citit într-o altă cheie. Carbohidraţii îngraşă pentru că de cele mai multe ori consumam prea multe alimente boate în carbohidraţi. Dieteticienii spun că o treime din totalul de calorii trebuie luat din carbohidraţi, ceea ce înseamnă o jumătate de cană de paste crude sau două felii de pâine pentru fiecare masă.

Care sunt cele mai bune surse de carbohidraţi

Cartofii dulci reprezintă o alegere foarte bună, fiind de preferat celor normali, iar dacă îi consumi cu coajă cu tot sunt şi mai sănătoşi. Pastele, orezul şi pâinea nu trebuie tăiate definitiv din meniu, dar trebuie aleasă variantă integrală, nu cea extrem de procesată. Astfel, va fi redus riscul bolilor de inimă, de diabet şi de instalare a unora dintre tipurile de cancer. Studiile recente arată că este cu 30% mai mic riscul că diabetul de tip 2 să apăra în cazul celor care consumă în mod regulat cereale integrale, de exemplu.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns