Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Nutritie > De ce ne ingrasam de Sarbatori

De ce ne ingrasam de Sarbatori

 Oamenii se ingrasa de Sarbatori, fara a reusi ulterior sa mai slabeasca, iar femeile sunt mai expuse cresterii in greutate. De ce ne ingrasam de Sarbatori? In medie femeile acumuleaza doua-trei kilograme in plus in timpul Sarbatorilor de iarna, iar barbatii in jur de doua kilograme. In plus toti cei care se ingrasa de Sarbatori nu mai reusesc sa slabeasca, chiar si cu diete.

La prima impresia cele cateva kilograme in plus nu inseamna mare lucru, dar acest fapt contribuie la cresterea indicelui de masa corporala. In plus trebuie adaugat ca oamenii se ingrasa in general cu un kilogram in fiecare an, ceea ce in zece ani inseamna deja 10 kilograme in plus.

De ce ne ingrasam de sarbatori? Pentru perioada este una in careregulile nutritiei sanatose sunt puse in cui, iar cantitatea de alimente consumate creste cu pana la 50% ceea ce aduce un numar inseamnt de calorii in plus. Practic in doua zile de sarbatoare un om poate consuma o cantitate de alimente pe care in mod normal o mananca in decurs de trei zile. la acest abus se adauga lipsa activitatii fizice si un consum crescut de alcool inclusiv pentru cei care nu consuma alcool. Combinatia intre gasimi carbohidrati si alcool este cea responsabila pentru acumularea de kilograme in plus, kilograme de care dupa Sarbatori nu mai putem scapa.

Meniul de Sarbatoare are dezavantajul de a combina grasimile cu aluaturile si dulciurile cu cantitati mari de grasimi (creme, torturi, carne grasa si multe legume bogate in carbohidrati – cartofi, dovleac), toate fiind orientate catre formarea de depozite adipoase.

Solutia sta umplerea inteleapta a farfuriilor. Combina carnea cu legume verzi, renunta la cremele care contin grasimi si zahar (adevarate bombe calorice) si alege deserturile cu branza si fructe si limiteaza consumul de alcool, sau consuma-l intre mese.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns