Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Nutritie > Foamea de dulce

Foamea de dulce

Nu te invinovati ori de cate ori te apuca pofta de ciocolata, fiindca nu-i doar de la plictiseala.

O prajitura nu vine niciodata singura

Intri intr-un cerc vicios de mici placeri vinovate si kilograme acumulate – pentru ca organismul transforma glucoza in exces din sange in glicogen, un compus depozitat de ficat. Cu cat regimul alimentar explodeaza de glucide, cu atat organismul dezvolta o rezistenta la insulina, asa ca excesul de glucoza nu mai este transformat in glicogenul depozitat de ficat, ci in grasime. Care se depune mai ales in zona abdomenului si a soldurilor.

Iata care sunt cele mai frecvente cauze ale poftei de dulce si care ar fi cel mai scurt drum spre „tratarea” lor:

Nivelul zaharului din sange este in fluctuatie continua

Ori esti la o dieta saraca in substante nutritive, ori mananci haotic, cert este ca nu-i dai organismului cele trei mese si doua gustari pe zi, care sa cuprinda proportia ideala de: 40% carbohidrati, 30% proteine si 30% grasimi.

Ai carente de crom, magneziu sau mangan

Din pacate, se pare ca aproximativ 80% din cantitatea de crom din alimente este distrusa prin procesare. De aceea, alege mese cat mai naturale, formate din branzeturi, nuci, broccoli, cereale integrale.

Nu te odihnesti suficient

Lipsa de energie a organismului genereaza intotdeauna pofta de dulce. La fel patesti in perioadele de stres intens sau la menstruatie. In aceste situatii, potoleste pornirile nedietetice cu dulciuri sanatoase: fructe proaspete sau chiar ciocolata (insa neaparat amaruie si doar o bucatica)!

Comments

comments

Lasă un răspuns