Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Nutritie > Fructe care tin foamea sub control

Fructe care tin foamea sub control

Am făcut o listă cu cele mai bune fructe care țin foamea sub control. Sunt ideale atunci când ești sub presiune și poți să fii victima foamei emoționale. Fiind fructe acestea echilibrează rapid nivelul glucozei în sânge și pot ține sub control apetitul pentru câteva ore.

Banana este un adevărat inhibitor al poftei de mâncare. Banana conține cel mai mult potasiu, un mineral extrem de important pentru bună funcționare a inimii, a rinichilor, a sistemului muscular și a sistemului nervos.

Merele, disponibile în supermarketuri și pe tarabele din piață pe tot timpul anului, nu ar trebui să lipsească niciodată din meniul zilnic. În afară de faptul că tăie poftă de mâncare, mărul ține de sete și energizează organismul.

Citricele, prin bogăția de nutrienți conținuți taie senzația de foame. Un pahar de suc de citrice dimineață, după micul dejun, îți oferă energie și ține și de foame câteva ore.

Alunele se număra printre fructele cele mai consistente și, în plus, calciul și fosforul din compoziție cresc puterea de concentrare și receptivitate. Consumă-le că atare. O mână de alune poate alunga foamea pentru câteva ore.

Nucile, bogate în fibre dietetice, grăsimi nesăturate, magneziu, cupru și vitamină E, pot fi incluse în curele de slăbire deoarece satisfac senzația de sațietate și stopeaza tendința de a mânca permanent. (Otilia Ignat)

Sursa foto: FreeDigitalPhotos

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus