Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Nutritie > Nucile combat obezitatea

Nucile combat obezitatea

Nucile combat obezitatea! Este verdictul unor specialiști în nutriție care susțin că nucile și unele semințe uleioase au capacitatea de a scădea și anula senzația de foame, mai ales foamea emoțională și pe fond de stres, cea care este cu adevărat responsabilă de kilogramele în plus. Studiul a fost realizat de cercetătorii de la Universitatea Missouri din Statele Unite ale Americii și publicat în Journal of Nutrition.

Beneficiile acestor alimente sunt cunoscute de mult timp, iar oamenii de ştiinţă au arătat prin acest studiu că aceste efecte sunt valabile şi asupra copiilor. Gustările de după-amiază, care conţin în special alimente bogate în proteine şi în soia, reduc senzaţia de foame. Ele elimină, totodată, nevoia de a consuma alimente nesănătoase, bogate în grăsimi.

Testele au mai arătat că astfel de gustări au influenţat în mod pozitiv performanţele cognitive şi starea de dispoziţie.

Mai mult, nucile conțin amestecul perfect de grăsimi și proteine. Nucile sunt un aliment care intră în categoria greu de ars pentru organism, așa că ajută și la echilibrarea zahărului din sânge.  Nucile te scăpa și de inflamațiile cronice, previn și combat bolile de inimă și diabetul. Nucile sunt o excelentă sursă de vitamină E, care este un antioxidant extrem de puternic ce previne cancerul de prostată și plămâni. Au și seleniu, care ajută foarte mult organismul, dar și calciu și cupru. Mai mult, acestea îți vor furniza un mineral esențial, magneziul, dar vor veni și cu o doză importantă de vitamină C. Miezul de nucă mai conține vitaminele B1, B2, B5, PP și caroten și sunt bogate în sodiu, potasiu, fosfor, fier și iod.

Toate acestea sunt tot atâtea motive temeinice pentru a mânca nuci. (Otilia Ignat)

Sursa foto: Thinkstock/Guliver

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus