Din darurile toamnei

Toate legumele sunt sănătoase, fiecare cu aportul său la starea generală de bine, dar unele dintre ele sunt mai mult de-atât: ne ajută să prevenim diverse boli sau să scăpăm de cele deja contractate. Nu-ţi rămâne decât să le introduci în meniu. În nu puţine situaţii, terapia prin nutriţie s-a dovedit

Sărate, congelate, pasteurizate

În România, există un adevărat cult al conservelor pentru iarnă și, mai ales, al murăturilor. Ce-ar fi iarna fără un castravecior murat și Crăciunul fără sarmale?! Acesta este un dat. Există însă și spaima de conservanți, aditivi – de chimicale, așa cum li se spune cu dispreț. O soluție ar

Beneficiile lecitinei

Lecitina nu ajută doar memoria, ci are beneficii pentru sistemul cardiovascular și repară celulele ficatului. Lecitina a fost descoperită de chimistul Theodore Nicolas Gobley, care a izolat-o din gălbenuș. Era jumătatea secolului al XIX-lea. Ulterior, cercetările sale au fost concentrate pe alte surse animale: peștele, carnea de pui și organele.

Beneficiile sucului de prune

Este un excelent remediu împotriva constipației, iar un pahar cu suc de prune pe zi te ferește de multe probleme de sănătate. Că sunt negre, mov, roșii sau galbene, prunele îți oferă cam tot ce ți-ai dori de la un fruct: sunt zemoase, dulci și parfumate, îți potolesc foamea și pofta

Ce mănânci când ești balonată

Așa cum anumite alimente sunt vinovate pentru balonare, există altele care ne ajută s-o combatem. Gazele din sistemul digestiv sunt un fenomen natural, la fel eliminarea lor periodică prin eructații sau flatulență, ele rezultând din digestia și fermentația care au loc în intestin. Meteorismul nu este o boală: nu te îngrijora,

Dieta colorată

Nu-i așa că nu mănânci suficiente legume și fructe? Dieta colorată te ajută să acoperi necesarul zilnic, contribuind în același timp la subțierea siluetei și la îmbunătățirea stării de sănătate. Intro: Inspirat de alimentele colorate, acest regim presupune consumul alimentelor grupate pe șase categorii, în funcție de culoare. Partea bună este

Adevărul despre carnea de pește

Deși considerat parte importantă dintr-un meniu sănătos, peștele este un aliment controversat. Carnea de pește este o sursă excelentă de proteine, minerale, vitaminele B și acizi grași esențiali omega 3, dar stârnește temeri cauzate de poluarea sau contaminarea cu metale grele sau reziduuri de pesticide a unor râuri și mări. Calități

Pagina 2 din 9512345...102030...Ultima »