Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Nutritie > Vedetele luni iunie, din farfurie

Vedetele luni iunie, din farfurie

Vedetele luni iunie, in farfurie

Este vara, iar fructele și legumele de sezon au trecut de stadiul de trufandale, așa că trebuie să treci pe varianta cură de vară. Fructele şi legumele de sezon au acaparat pieţele iar prețul este în continuă scadere. Uită de carne! Treci pe legume și fructe, și alege în principal aceste alimente care sunt vedetele lunii iunie, în farfurie.

Cireşele păstrează gustul copilăriei, dar sunt şi o sursă valoroasă de vitamina C, fibre şi antioxidanţi. Aceste fructe delicioase, sărace în calorii, aduc o varietate de beneficii sănătăţii, printre care se numără protejarea inimii sau grăbirea procesului de recuperare după efectuarea exerciţiilor fizice, scrie Huffington Post.

Sezonul de vârf al acestor fructe începe odată cu instalarea verii. Poţi îmbogăţi salatele de fructe şi, în acelaşi timp, le poţi da o savoare aparte folosind papaya. Papaya este o sursă valoroasă de potasiu, antioxidanţi, vitamina A şi C.

Cu un bogat conţinut de vitamina K, C şi A, castraveţii sunt o alegere nemaipomenită pentru salate sau gustări. Mai mult, aceştia sunt o sursă de magneziu şi potasiu şi au o putere de hidratare a corpului ridicată, graţie conţinutului său de 96% apă.

Bamele pot fi pregătite atât la grătar, dar şi în supe. Aceste legume conţin nutrienţi benefici pentru sănătatea noastră, precum vitamina A, B6, C, K, magneziu şi calciu.

Roșiile, vinetele, dovleceii vor intra în rolul principal abia luna viitoare. Nu te grabi să le cumeri. Cele care sunt deja în piață nu au nici un gust.

Adaugă pe listă capșunele, nu uita toate frunzele verzi din care poti face tot felul de salta, spanacul și frunzele de kale. Nu omite ridichile de lună, ceapa verde și nici varza nouă și cartofii noi. Coace cartofi cu unt, crapa-i în două pune puțin unt, sare de mare, piper și cimbru uscat. Delicios! iar din varza nouă fă în fiecare zi salată! Este o mancare în sine alaturi de un ou fiert tare, o bucată de telemea veche sau o bucată de suncă albă. Pune sare, ulei, suc de lamaie proaspăt, piper și marar proaspăt tocat marunt. O combinație senzațională!

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: Thinkstock/Guliver


Lasă un răspuns

Sus