Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Alimentație și diete > O lingurita de fericire

O lingurita de fericire

Faptul de a fi surprins plăcut sau neplăcut de gustul unui aliment îți poate schimba starea de spirit. Există alimente care induc o stare de bine generală, iar acestea nu sunt puține. În această categorie intră ciocolata, laptele, frisca, unele fructe, cartofii prăjiți și altele.

Pe lista cu alimente care aduc fericire se mai alfă uneele condimente, iar combinația dintre acestea poate prodce adevărate ”explozii de fericire”. Una din combinațiile care aduc fericire, care are efect de detensionare și are capacitatea de a pune sub control hormonii stresului (stresul și fericirea fiind incompatibile) este iaurtul cu vanilie.

Degustarea iaurturilor cu vanilie a generat un puternic răspuns emoțional pozitiv, sprijinind astfel concluziile cercetărilor anterioare care susțineau că plasarea unui odorizant cu miros de vanilie în spații cum sunt camerele de așteptare ale unui spital poate reduce agresivitatea și încuraja relațiile dintre pacienți sau dintre pacienți și personal.

Potrivit rezultatelor, consumul iaurturilor cu vanilie îi face pe oameni fericiți, în timp ce iaurturile cu un conținut scăzut de grăsimi generează un puternic răspuns emoțional pozitiv.

Nu este prima dată cîn aromele unor condimente au efecte pozitive asupra psihicului. În topul aromelor cu efecte pozitive aducătoare de fericire fiind vanilia, scorțișoara, aroma de portocale și cea de lavandă.

Uneori o linguriță de fericire devine un fapt concret. O lingurită de iaurt cu vanilie este o linguriță de fericire.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Leave a Reply