Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Nutritie > Obligativitatea introducerii acidului folic in paine da roade

Obligativitatea introducerii acidului folic in paine da roade

Un studiu publicat in Medical Journal of Australia arata ca nivelul acidului folic din sange a crescut simtitor de la obligativitatea introducerii vitaminei B in faina de paine in 2010, informeaza ausfoodnews.com.

„Din septembrie 2009, morile din Australia au adaugat acid folic fainii din care se face paine„, a spus oficialul australian pentru sanatate Catherine King, care a salutat masura. „Felicit industria pentru eforturile pe care le-a facut in scopul implementarii acestei masuri care are ca scop reducerea cazurilor de defecte de tub neural prin cresterea administrarii de acid folic femeilor gravide”, a mai spus aceasta.

Defectele de tub neural sunt defecte din nastere care cauzeaza probleme grave de dezvoltare, care sunt, de obicei, fatale. Cercetarile efectuate pana acum arata ca administrarea de acid folic pe timpul sarcinii previne aceste cazuri.

Acidul folic nu este bun doar pentru femeile gravide sau pentru cele car vor sa ramana insarcinate, ci si pentru orice alt organism pentru regenerarea de noi celule.

Decizia de a intrudce obligativitatea acidului folic in faina pentru paine a fost luata dupa o evaluare riguroasa realizata de Food Standards Australia New Zealand, care continua sa monitorizeze cercetarile stiintifice asupra sanatatii publice.


Lasă un răspuns

Sus