Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Medical > Obsesia de a slabi te poate imbolnavi

Obsesia de a slabi te poate imbolnavi

Regimul de slabire

Ai grija ca dieta pe care o adopti sa fie usor de suportat, cu rezultate in timp si sa cuprinda toate tipurile de alimente. Regimurile de slabit cu rezultate uimitoare si rapide iti agreseaza organismul, iar dupa cura capeti chiar mai multe kilograme decat inainte.

Varsaturi si laxative

Unele femei recurg la metode extreme pentru a slabi sau pentru a nu mai pune pe ele ceea ce mananca. Golirea repetata a stomacului si a intestinului, prin provocarea de varsaturi, reduce cantitatea de substante hranitoare absorbite din tubul digestiv. Astfel, desi inghiti alimentele, ele nu reusesc sa te hraneasca. Organismul este infometat si dezechilibrat electrolitic, iar inima incepe sa sufere si ea. Continuand asa, se poate ajunge chiar si la deces.

Diureticele

Medicamentele si ceaiurile care stimuleaza diureza te ajuta sa mai scapi de cateva kilograme, prin eliminarea surplusului de apa din tesuturi. Folosite incorect (iei tipul de diuretic care nu ti se potriveste, il consumi timp indelungat, in doze neadecvate etc) ajung sa-ti dezechilibreze electrolitii din corp si provoaca tulburari cardiace.

Prafuri si pilule

Ai voie sa le folosesti doar dupa ce te-ai sfatuit cu medicul! Unele pastile grabesc tranzitul intestinal, altele stimuleaza arderile, dar si unele, si altele, pot avea efecte adverse in organism. Inlocuirea unei mese cu batoane de slabit, prafuri sau cocktailuri are, in timp, consecinte negative.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus