Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Nutritie > Ora perfecta pentru masa

Ora perfecta pentru masa

Secretul siluetei sta in ora perfecta pentru masa si in respectarea acesteia in fiecare zi, zi de zi. Daca vrei sa-ti mentii silueta sau chiar sa scapi de cateva kilograme trebuie sa respecti orele ideale pentru mic dejun, pranz si cina. Desi ora exacta pentru masa si respectarea ei era o informatie cunoscuta ca fiind un element esential in respectarea unei vieti sanatoase, in ceea ce priveste nutritia, acest fapt este confirmat de un studiu recent publicat de dailymail.co.uk.

In urma studiului s-a constatat ca momentul potrivit pentru a lua micul dejun este imediat după 7.00, ora ideala fiind considerata 7.11. Ideal este ca masa de dimineata sa fie servita la cel mult o jumatate de ore dupa ce te-ai trezit.  

In ceea ce priveste pranzul, intervalul orar ideal este cel cuprins intre orele 12.30 si 13.00, iar momentul de aur este ora 12.38. Aceste ore ideale au fost calculate pentru o situatie ideala in care te trezesti la ora 7 dimineata, si sunt raportate la valorile metabolismului care variaza semnificativ de la un moment la altul al zilei.


Cina
are si ea un moment ideal care a fost stabilit inainte de ora 19.00, in intervalul 18.00 – 18.30, ora de aur fiind 18.14.
 
Ora perfecta pentru masa a fost stabilita in urma unui studiu amplu care a implicat un grup de mai mult de 1.000 de persoane. Cercetarea pentru stabilirea momentului ideal pentru masa a venit sa sustina faptul ca ora mesei este extrem de importanta.

Ora perfecta pentru masa este esentiala mai ales pentru masa de dimineata si cina, pranzul putand suporta variatii de plus/minus o ora. In plus studiul a probat ca a respecta ora perfecta pentru masa si micul dejun sunt cele mai importante detalii pentru a avea o siluete frumoasa.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus